Mijnaankoop
Image default
Boeken en Tijdschriften

Fietsgidsen kopen – hier moet je op letten

Je bent van plan om een fietsuitstap te maken of een fietsvakantie te boeken? Dan kan je ongetwijfeld nog een paar tips gebruiken. De aankoop van een fietsgids is in dat geval geen slecht idee. Want dit boek staat boordevol nuttige info, van routes tot leuke stopplaatsen.

Hieronder lees je nog enkele tips om een keuze te maken:

Gaat het om een fietsgids of fietskaart?

Ja er is wel degelijk een verschil tussen fietsgidsen en fietskaarten. Deze laatste bevat enkel leuke routes. Ze geven een richting aan en navigeren je door een bepaalde streek. Gidsen gaan veel verder. Ze tonen ook eetgelegenheden zoals cafes, koffieshops en restaurants, accommodaties (hotels, b&bs…), interessante winkels, leuke bezienswaardigheden en meer. Voor een vakantie is een fietsgids dus een betere optie. 

Heb je het juiste fietstype?

Hoewel het grootste deel van de fietsgidsen samengesteld zijn voor recreationele tochtjes, bestaan er ook aangepaste gidsen voor mountainbikers en liefhebbers van racefietsen. Die bevatten dus totaal andere routes. Controleer dus op welke doelgroep het boek gericht is voordat je een aankoop doet. 

Zit de streek die je wil bezoeken erin?

Sommige gidsen bevatten fietsroutes en -tips voor een gans rand. Andere focussen zich op een heel specifieke streek. Je kijkt dus best even of de streek waar je naartoe gaat is opgenomen in de gids. Anders heb je er ook niets aan. 

Heeft het boek goede reviews?

Wanneer je een goede fietsgids zoekt, kom je al snel tientallen exemplaren tegen. Om snel een keuze te maken raad ik aan om enkele ervaringen van kopers op te zoeken. Dan weet je op slag of het een aanrader is of niet. 

Een andere leidraad is het aantal edities. Echt goede fietsgidsen worden continue aangepast en verbeterd. De laatste nieuwe editie is dan een pak vollediger dan de eerste. Dit is ook een kwaliteitsmaatstaf.