Mijnaankoop
Image default
Gezondheid

Geluk in de vorm van een tablet

Je voelt je ineens  zonder duidelijke oorzaak zo depri. Je slaapt niet meer zo lekker en je hebt totaal geen trek in eten. Wat doe je dan? Zoek je hulp bij een psycholoog? Of neem je een voedingssupplement?

Dat laatste klinkt je vast vreemd in de oren. Maar men heeft ontdekt dat je een voorloper van ons gelukshormoon serotonine kunt innemen teneinde een beter gevoel te krijgen. Deze voorloper van serotonine is het aminozuur 5-HTP oftewel 5-hydroxytryptofaan.

Door het innemen van dit aminozuur kun je je eetlust beter regulieren, je hoofdpijn verminderen, slaapstoornissen verminderen en je stemming beter en evenwichtiger maken. Dit klinkt bijna te mooi om waar te zijn. En misschien is dat ook wel een beetje zo. Ons hormoonstelsel zit zo ingewikkeld in elkaar. Je moet wel van goede huize komen om hier invloed op te kunnen uitoefenen. Misschien kun je tijdelijk het evenwicht iets meer richting de aanmaak van meer serotonine verschuiven maar waarschijnlijk herstelt het oude evenwicht zich hierna weer gewoon. En voel je je weer depressief.

Natuurlijk voedingssupplementen kunnen ons helpen met ons lichamelijk welzijn. Als we bijvoorbeeld een tekort hebben aan bepaalde vitamines of mineralen kunnen we deze aanvullen. Hierdoor voelen we ons snel beter. Waarschijnlijk is het ook zo dat als je je lichamelijk beter voelt, dat je je dan ook geestelijk beter zult voelen. Een online voedingssupplementen winkel voor voedingssupplement is bijvoorbeeld topvitamins.nl. Je vitaminepreparaten worden dan gewoon thuis bezorgd. Dat is wel zo gemakkelijk.

Je kunt niet zomaar onbeperkt vitamines slikken. Je moet oppassen dat je niet te veel binnen krijgt van de vetoplosbare vitamines. Dat kan zelfs gevaarlijk zijn. De wateroplosbare vitamines zoals vitamine C plas je weer gewoon uit als je er te veel van binnen krijgt. Daarvan kun je niet te veel binnen krijgen.

Voor meer info : http://topvitamins.nl