Mijnaankoop
Image default
Financieel

Online je autoverzekering berekenen

Online je autoverzekering berekenen

Tegenwoordig kun je online snel en gemakkelijk de hoogte van je autoverzekering berekenen. Je hoeft niet langer naar een adviseur, maar je kunt jouw eigen wensen en eisen volledig als uitgangspunt gebruiken. Hartstikke fijn, want zo kom je niet voor nare verrassingen te staan. Ook kun je nu meerdere autoverzekeringen onder de loep nemen zodat je een aanbieder vindt, welke bij je past. Wil jij de goedkoopste verzekering of vind jij vriendelijke en snelle service belangrijk?

 

Houd de benodigde gegevens bij de hand

Op basis van een aantal gegevens rolt er uit de simulatie of berekening een verzekering met bijbehorende premie. Er zijn van jouw persoonlijke gegevens benodigd zoals jouw geboortedatum, jouw postcode en wanneer je jouw rijbewijs ontvangen hebt. Ook zijn gegevens omtrent jouw auto belangrijk. Hierbij kun je denken aan het merk, het bouwjaar en welke brandstof de auto gebruikt. Tot slot wordt er ook regelmatig gevraagd naar de bonus-malusgraad van jouw huidige verzekering en of/ hoeveel ongevallen je de afgelopen vijf jaar gemaakt hebt. Het klinkt als een boekwerk, maar dan krijg je er een passend resultaat bij.

 

Alleen de offerte is bindend, niet de berekening

Wanneer er een eindresultaat uit de berekening of simulatie gerold is, volgt er een offerte van de verzekeraar. Het ontvangen van de offerte is vrijblijvend en kun je altijd afwezen als je er niet tevreden mee bent. Vaak is de offerte een bepaalde tijd geldig, dus houd hier rekening mee de tijd neemt om even na te denken. Echter is alleen de offerte bindend en niet alleen de berekening. Zeker als je besluit om de offerte enigszins aan te passen, omdat het bijvoorbeeld niet volledig voldoet aan je wensen.

Voor meer info :