Mijnaankoop
Image default
Woning en Tuin

Uw onderhoudsvrije tuin moet compleet zijn

Wat ons betreft is het belangrijk dat wanneer u een onderhoudsvrije tuin gaat aanleggen of wanneer u het plan heeft om een onderhoudsvrije tuin aan te leggen dat uw onderhoudsvrije tuin compleet is. Met compleet bedoelen wij dat alle facetten van het onderhoudsvrije kenmerk in uw tuin verwerkt zijn. Omdat niet iedereen goed weet wat er wel en wat er niet in een onderhoudsvrije tuin verwerkt moet worden zijn er tuinarchitecten en hoveniersbedrijven in te huren die voor u een mooie onderhoudsvrije tuin kunnen ontwerpen. Tegenwoordig zijn er zelfs tuinontwerpers die zich hebben gespecialiseerd in het ontwerpen van onderhoudsvrije tuinen. Kortom, laat u goed informeren wanneer u een onderhoudsvrije tuin wilt laten aanleggen en neem een professional in de arm die u in het proces van ontwerp tot tuinaanleg kan begeleiden.

Wat er zeker niet in uw onderhoudsvrije tuin mag ontbreken

Naar ons idee mogen er in uw onderhoudsvrije tuin een aantal zaken zeker niet ontbreken. Zo kunt u denken aan een mooi grasveld van kunstgras, een strakke vijver met een lage of met een hoge rand, een mooie strakke schutting van kunststof, tropisch hardhout of Scandinavisch hardhout, duurzame tuinverlichting, een mooie tuinset van kunststof of hout, onderhoudsvrije planten en tuinbestrating met grote tegels (tegels van 50cm x 50cm). Daarbij zijn de keramische of de beton tuintegels een aanrader. Het grote voordeel van de bovenstaande materialen is dat deze niet snel vuil zullen raken. Daarbij zijn de bovenstaande materialen en grondsoorten dusdanig duurzaam dat deze enkele tientallen jaren mee zullen gaan. Deze materialen zorgen ervoor dat uw onderhoudsvrije tuin ook echt onderhoudsvrij is.

Welk tuinonderhoud u in uw onderhoudsvrije tuin wel kunt verwachten

Zoals bij iedere tuin is er tuinonderhoud te verwachten. Dat geldt helaas ook voor een onderhoudsvrije tuin. Een onderhoudsvrije tuin kan dan eigenlijk ook beter een onderhoudsarme tuin genoemd worden. U kunt het tuinonderhoud bij een onderhoudsvrije tuin wel tot een uiterst minimum beperken. Wij kunnen het bijvoorbeeld aanraden om uw tuin begin, half of eind maart goed schoon te maken. U kunt dan de hele lente, de zomer en het najaar genieten van uw mooie en tevens schone tuin. Eventueel kunt u uw tuin in het najaar (vlak voor de winter) nog een schoonmaakbeurt geven en uw tuinmeubelen afdekken of opbergen. Uw tuin zal dan zonder slag of stoot de winter doorkomen.

Is het laten ontwerpen of het laten aanleggen van een onderhoudsvrije tuin duur?

De term “duur” is multi-interpretabel. Wat voor de één duur is is voor de ander goedkoop. Wat we wel kunnen vaststellen is dat het laten ontwerpen van een onderhoudsvrije tuin niet duurder is dan het laten ontwerpen van ieder ander type tuin. Bij het aanleggen van een onderhoudsvrije tuin kunt u wel verwachten dat de kosten hoger liggen. Dat komt door de duurzame materiaalkeuze die over het algemeen een hogere investering vergt dan andere materiaalsoorten. Wel kunnen wij u geruststellen dat u die kosten in de loop van de jaren snel terugverdiend omdat de materialen vaak tientallen jaren mee zullen gaan.

Voor meer info : https://www.vergelijkhoveniers.nl