Mijnaankoop
Image default
Bedrijven

Wat koop je tweedehands?

Sommige spullen zijn enorm duur in aanschaf. Het is dan ook handig dat je veel spullen gemakkelijk tweedehands kunt kopen. Dat is niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook nog eens erg duurzaam. Maar welke spullen zijn nu wel en juist niet handig om tweedehands te kopen?

Wel: kleding

Kleding is gemakkelijk tweedehands te kopen. In vintage winkels, maar ook online via platformen zoals Vinted. Door tweedehands kleding te kopen zorg je er niet alleen voor dat je bespaart op je portemonnee, je geeft een kledingstuk ook een tweede leven. Daarbij kan je tweedehands gemakkelijk merkkleding aanschaffen voor een klein prijsje.

Niet: speelgoed

Hoewel het verleidelijk is om tweedehands speelgoed te kopen, is de realiteit dat er vaak iets aan mankeert. Of het speelgoed is (bijna) kapot, of het is incompleet. Daarnaast hebben kleinere kinderen de neiging om speelgoed in hun mond te stoppen – niet zo hygiënisch. Mocht je tweedehands speelgoed aanschaffen, desinfecteer het dan goed!

Wel: gereedschap

Gereedschap is ideaal om tweedehands te kopen. Een tweedehands ladder kopen kan flink schelen in de aanschaf, en een ladder is gewoon een ladder. Ook zaken zoals boormachines, steigers of hamers zijn gemakkelijk tweedehands aan te schaffen.

Niet: keukengerei

Het is niet zo hygiënisch om keukengerei tweedehands aan te schaffen. Daarbij weet je met zaken zoals keukenmessen vrijwel zeker dat ze geslepen moeten worden. Het is in dit geval lucratiever om dit soort zaken gewoon nieuw aan te schaffen.

Wel: babyspullen

Als je een baby krijgt, kan de aanschaf van babyspullen flink in de papieren lopen. Overweeg dan ook een en ander tweedehands te kopen. Dit scheelt flink in de kosten en je baby heeft de meeste spullen na een jaar toch niet meer nodig.

Niet: smartphones

Het gevaar in een tweedehands smartphone is dat je de staat van de telefoon niet kent. Misschien is de batterij aan vervanging toe, of werkt het systeem niet meer zo goed. Ook loop je het risico dat het om een gestolen telefoon gaat, waardoor je aansprakelijk bent voor heling. Uiteraard kan je wel een telefoon kopen van een vriend of kennis waarvan je weet dat er zuinig met het toestel om is gegaan.