Mijnaankoop
Image default
Bedrijven

Wat kost een sauna op de lange termijn?

Mocht je binnenkort een sauna willen aanschaffen, dan is het wel zo fijn dat je weet wat een sauna precies kost. Niet alleen op de korte, maar ook op de lange termijn. Veel mensen denken dat het alleen bij het aanschaffen van een sauna blijft, maar dat is helaas onjuist. Er zijn zeer veel bijkomende kosten waar je zeker rekening moet houden. Welke kosten dit zijn, vind je in dit artikel.

Het energieverbruik is vrij hoog 

Een van de nadelen van een sauna is dat een sauna helaas veel energie verbruikt. Voor het verwarmen van een sauna wordt vaak elektriciteit gebruikt. Er is zeer veel elektriciteit nodig om de cabine te verwarmen. Ga je binnenkort een Finse sauna kopen? Dan is het verstandig om naar de energielabel van de sauna te kijken. Hieraan kun je zien hoe zuinig de Finse sauna is in vergelijking met andere modellen. De energielabel van een sauna vind je vaak op de achterkant, maar ook kun je de energielabel online inzien. 

Toebehoren en onderhoud

Om een sauna te kunnen onderhouden moet je veel verschillende materialen aanschaffen. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan speciale schoonmaakmiddelen. Je kunt namelijk geen chemische en/of agressieve schoonmaakmiddelen gebruiken voor de schoonmaak. 

Naast het onderhouden van de sauna zelf, dien je ook rekening te houden met extra handdoeken en badjassen. Los van de eenmalige aanschaf, verslijten ze bij veelvuldig gebruik ook stukken sneller. Houd daarom vooraf rekening met deze kosten en voorkomen dat het achteraf behoorlijk tegenvalt. 

Mogelijke reparatiekosten van de sauna 

Het kan voorkomen dat je sauna kapot gaat. Dat is natuurlijk erg vervelend, maar om er weer gebruik van kunnen te maken is het belangrijk om de sauna te repareren. Ook dit kan veel kosten met zich meebrengen, vooral als het om een zeer prijzig onderdeel gaat. Onderdelen van sauna’s zijn over het algemeen vrij goedkoop, maar er zitten enkele onderdelen tussen die moeilijk te produceren zijn. Het is dan ook vrij logisch dat deze onderdelen vrijwel altijd vrij prijzig zijn. Daarnaast moet de persoon die de reparatie gaat uitvoeren ook betaald worden, waardoor de kosten nog meer oplopen. De kans dat een sauna kapot gaat is vrij klein, maar het is verstandig om hier rekening mee te houden als je een sauna wilt aanschaffen.