Mijnaankoop
Image default
Aanbiedingen

Werkschoenen van Sixton bij Nijhof Safety

De nieuwe collectie werkschoenen van Sixton bij Nijhof Safety

Met al meer dan 100 jaar aan ervaring bezit het merk Sixton alle kennis in huis om traditie, expertise en innovatie met elkaar te combineren tot de beste werkschoenen voor dames en heren. Met ruim een eeuw aan ervaring is een solide basis gelegd voor een kwalitatief bedrijf dat waarde hecht aan hoogwaardige producten. Ondanks de lange historie en ambacht wordt er niets afgedaan aan innovatie en nieuwe technische ontwikkelingen. Door continu te innoveren en de markt nauwlettend te volgen begeeft Sixton zich samen met enkele andere aanbieders van veiligheidsschoenen tot de top in de wereld.

Hoe de noodzaak is ontstaan voor goede schoenen

Al in 1910 werd het oprichter Johannes Schabsky duidelijk dat de reguliere werkschoen niet meer voldoet aan de opkomende industrieën in de staalbouw, scheepvaart en mijnwerken overal in de hele wereld. De sterke groei van industrialisatie zorgde ervoor dat er ook meer oog kwam voor de veiligheid en comfort van de arbeider. Dus ontwikkelde Sixton toen al schoenen met een extra dikke stevige zool met anti-slip eigenschappen en stalen neus ter bescherming van de arbeider.

Voordelen van het beschermende tussenzool zonder staal

Tijden veranderen en je ziet daarom steeds meer een verschuiving van schoenen met staal, naar schoenen zonder gebruik van staal met alsnog de juiste bescherming van de voet. Zo heeft Sixton onder andere de unieke penetratie beschermende XP® tussenzool ontwikkeld dat bestaat uit een thermoplastisch polyamide laminaat conform ISO 20345 S3. Het grote voordeel van dit materiaal is dat het ontzettend licht materiaal is én tegelijk flexibel. Zo krijgt de schoen alsnog de juiste loopflexibiliteit zonder het inleveren op veiligheid. Sterker nog, de schoen heeft met de S3 normering één van de hoogste veiligheidsnormering. Deze speciale tussenzool biedt tevens voor de lengteflexibiliteit een uitstekende opstapveiligheid en voorkomt de kans op verzwikking.

ESD werkschoenen voor gebruik in specifieke werkomgevingen

Speciaal voor werkomgevingen waar sprake is van elektrostatische lading, bieden de schoenen van Sixton eveneens een oplossing. De collectie met speciale ESD-werkschoenen zijn geschikt voor gebruik op ondergrond waar elektrostatische lading bevindt. De schoenen bevatten een speciale loopzool zodat de gebruiker altijd neutraal geladen wordt. Zeer handig voor professionals die werkzaam zijn in de hightech industrie, waar de kleinste spanning funest kunnen zijn voor hooggevoelige elektronica chips.

Uniek 3D dempingssysteem

Ter bevordering van het comfort heeft Sixton ook hun eigen unieke 3D demping voor schoenen ontwikkeld. Dit 3D dempingssysteem bestaat uit een druk verlichtende demping die zich dynamisch aanpast terwijl je loopt. Daarnaast bevatten de meeste schoenen van Sixton de volgende eigenschappen:

  • Penetratiebeschermende tussenzool
  • Waterproof leder
  • Beschermneus
  • Aktiv-X binnenvoering
  • outdoor zooltechnologie
  • Grof noppenprofiel
  • Geschikt voor orthopedische inlegzolen
  • Beschermingsneus

Koop Sixton werkschoenen tegen de beste prijs

Ben je professional en sta of loop je veel voor je werk en ben je werkzaam in omgevingen waar er kans bestaat op voetletsel? Koop dan de ijzersterke schoenen van Atlas bij Nijhof Safety. Via onze webshop vind je de laatste modellen in de meest gangbare maten voor dames en heren. Shop gemakkelijk en voordelig online en profiteer van gratis verzending vanaf €99,95 in Nederland. Naast de standaard werkschoenen met veiligheidsnormeringen zijn er voldoende trendy werkschoenen in ons assortiment van andere merken zoals Haix en Sixton. Steeds vaker zijn professionals op zoek naar werkschoenen die op normale sneakers lijken en daar spelen wij van Nijhof Safety op in. We noemen deze schoenen safety sneakers!

https://www.nijhofsafety.nl/