Mijnaankoop
Image default
Webdesign

Zelf een fraaie website maken

Zelf een fraaie website maken


Een website kun je zelf maken. Heel ingewikkeld is het niet als je enige kennis hebt van het internet. Basiskennis wat HTML kennis betreft is mooi meegenomen, maar niet per se noodzakelijk.

HTML leren


Je kunt een eenvoudige site in HTML programmeren. In het verleden werden veel sites in frames gemaakt. Je kon met programma’s zoals Microsoft Frontpage snel een site maken met dit soort frames. Tegenwoordig worden er vrijwel zelden nog soortgelijke sites gebouwd. Niettemin kun je met HTML nog prima statische sites bouwen. Wil je echter meer dan de basics, dan zul je wel de nodige kennis moeten hebben.

WordPress


Een populair platform waar je zelf een site kunt bouwen is WordPress. Bij WordPress kun je in een aantal minuten al je website online zetten. Je hoeft namelijk niet zelf te programmeren. Met alle gratis plugins die er bovendien te verkrijgen zijn kun je fraaie sites maken. Dit kan gratis, maar wanneer je graag een wat professionelere look wilt hebben kun je altijd gaan voor een betaalde template. Ook dat is niet heel duur. Op Engelstalige sites kun je voor circa 10 dollar al een template kopen.

Toch het laten maken van een website uitbesteden?


Vind je het zelf ontwikkelen van een site lastig? Een website laten maken kan goedkoop. Veel mensen zijn in de veronderstelling dat het laten maken van een site veel geld kost, maar door slim te kijken naar de diverse bedrijven uit je omgeving kun je eenvoudig een voordelige web ontwikkelaar vinden.

Bekijk eerst wel goed de portfolio’s van de site. Op deze manier kun je snel achterhalen of de kwaliteit je aanspreekt. Je kunt een bericht sturen met daarin je aanvraag, als je de ontworpen sites mooi vindt. Hierna krijg je een offerte. Een andere mogelijkheid is eerst een persoonlijke kennismaking. Een dergelijke kennismaking is aanbevelenswaardig, omdat je zo jouw wensen goed kunt doorspreken.

 

 

 

Voor meer info : https://kmowebdiensten.be/diensten/website/