Mijnaankoop
Image default
Zakelijk

5 Zaken Om Uw Thuis Prettig Te Werken Tijdens Deze Crisis

Nu we bijna een jaar in de crisis zitten hebben de meesten wel een aantal belangrijke aanpassingen gedaan in hun thuiswerk situatie. Hoewel we in het begin nog wel genoegen namen met een keukentafel met daarop de laptop en een koffiemachine hebben we tegenwoordig echt behoefte aan een volwaardige werkplek. Alleen met een echte werkplek kunnen we productief zijn en goed presteren. Maar wat zijn nou de meest essentiele zaken die u nodig heeft om thuis productief te zijn? 

Begin bij het begin: Een goed bureau en een goede stoel

Laten we beginnen bij het begin. Net zoals vele andere zal u de gehele dag vrijwel zittend doorbrengen. Niet dat dat gezond is maar daar komen we later in dit artikel nog op terug. Omdat u de hele dag zittend doorbrengt is het essentieel om een kwalitatief bureau te gebruiken en een goede stoel. 

Alleen met de juiste materialen komt u de dag door zonder allerlei klachten te ontwikkelen. Zo kan een onjuiste zithouding bijdragen aan de ontwikkeling van RSI-gerelateerde klachten zoals nekpijn, last van de armen en meer van die narigheid. 

Begin daarom bij de basis van elk thuiskantoor: Een goed bureau en een ergonomische bureaustoel.

Verlichting: Maak gebruik van het juiste soort licht

Verlichting is vaak een nagedachte terwijl dit essentieel is voor de prestaties. Als de ruimte waarin u werkt te donker is kan uw biologische klok flink in de war raken. Deze werkt namelijk op licht en donker. Als het donker is maakt deze een hormoon aan welke de slaap reguleert. Vitamine D is nog een essentiële factor van uw gezondheid. Zonder vitamine D kunnen wij als mensen neerslachtig zijn en zelfs depressief raken. 

Zorg daarom voor voldoende licht op uw werkplek. Bij voorkeur natuurlijk daglicht. Zo kan u het bureau bij de ramen in de buurt plaatsen zodat u in de winter en herfst optimaal licht binnen krijgt. In de zomer zouden we adviseren om het bureau niet pal naast de ramen te zetten omdat het dan simpelweg te heet is. 

Beweeg: Verlos uzelf van vastzittende gevoel en ga er op uit

Zelfs zonder de coronacrisis is beweging al essentieel voor ons welbevinden. Maar nu we dag in dag uit thuis werken en op dezelfde plek zijn is het van cruciaal belang om dagelijks even uw woning uit te gaan. Niet alleen voor de dagelijkse boodschappen maar ook om gewoon even een rondje te lopen. 

Frisse lucht en beweging is goed voor uw mentale gesteldheid, iets dat we niet moeten onderschatten in deze crisis. Het is nooit te laat om te beginnen met bewegen, we weten immers niet hoe lang deze crisis nog zal duren. Een paar maanden? Een paar jaar? Daarnaast is een rondje omlopen een toegankelijke manier om te beginnen met bewegen. U kiest immers zelf precies hoe lang u zou willen lopen.

Tot slot: Sluit mentaal de deur naar uw kantoor als uw dag erop zit

Door na een lange dag werken echte te ontspannen kan u er de volgende dag weer tegenaan. Vergeet niet om uw ontspanning ook eens buiten de muren van uw woning te zoeken.

Voor meer info :