Mijnaankoop
Image default
Electronica en Computers

Beste robotstofzuiger

Wetenswaardigheden over zuigrobots

Stofzuigerrobots kunnen een aangename hulp zijn bij de regelmatige basisreiniging. Ze verwijderen op betrouwbare wijze stof, pluizen en los vuil van de vloer. Maar geen van hen reinigt zo grondig als met de hand met de stofzuiger.

Dit is mede te danken aan de aanzienlijk lagere zuigkracht van zuigrobots: Terwijl normale huishoudelijke stofzuigers een vermogen hebben van 600 tot 1600 Watt, haalt een stofzuiger op batterijen slechts 35 tot 40 Watt.
Deebot 600 / 710: de hoofdborstel bestaat uit latten en borstels, waardoor hij geschikt is voor harde vloeren enerzijds en tapijten anderzijds.
Deebot 600 / 710: De hoofdborstel bestaat uit bladen en borstels. Dit maakt het geschikt voor zowel harde vloeren als tapijten.

De robots zijn echter veel bedrijver, wat betekent dat de robots Dyson 360 Eye, Neato Botvac D85/D6, iRobot Roomba 980/871/e5 en AEG RX9-1, die geoptimaliseerd zijn voor textiele bekledingen, een voordeel hebben ten opzichte van de grote stofzuiger: Door de dagelijkse verplaatsingen verwijderen ze meer vuil uit de loper dan een haastige wekelijkse stofzuiger met een normale stofzuiger.

Er is geen “dieptereiniging” van tapijten. De spilvormige rollen zijn bedekt met rubber of borstels en kloppen het oppervlak door en zuigen het opgewervelde vuil op, maar elke eenvoudige vloerstofzuiger is veel grondiger en krijgt meer zand, haar en pluizen uit het tapijt.

Zuigrobots zijn nooit zo grondig als conventionele stofzuigers.

Maar ook zuigrobots rijden vaak over los vuil op planken of tegels, dat in smalle voegen en zelfs hoeken blijft liggen, is voor hen vaak een probleem. Dus zelfs een stofzuigrobot kan het niet helpen om hoeken en tapijten regelmatig grondig te reinigen.

typische zwakke punten

De sensoren van de huidige robots zijn verfijnd. Zelfs de goedkope modellen rijden niet blindelings weg en merken de volgende muur pas op als hun bumper er tegenaan botst. Ze herkennen hindernissen, herinneren zich kamers, rijden bepaalde reinigingspatronen en herkennen soms zelfs vuil, om ter plaatse bijzonder zorgvuldig te kunnen werken.

Maar dit alles is nutteloos als kabels, gordijnen, legostenen, legostenen, houten stokken, schoenveters of bloemenvazen de weg blokkeren. Dergelijke obstakels zijn soms te klein voor de sensoren en worden in het beste geval gewoon opzij geschoven.

In het ergste geval – en dit is in de praktijk helaas het normale geval – kleeft de zuignap aan het gordijn, rolt een schoenveter op met de zijborstel of blokkeert de rol met de draad van een tapijt. Maar zelfs mobiele objecten – zoals de beschilderde houten schijfjes van de kinderen – proberen over sommige stofzuigers heen te rijden en dan bovenop de stofzuigers te gaan zitten en kunnen niet verder komen.

Zelfs kleine struikelblokken kunnen vervelend zijn….

Het kan zelfs gevaarlijk worden als de robot voorwerpen van de tafel hangt en van de tafel trekt of een vaas schetst. Elke nieuwe eigenaar moet zich in een leuke leerfase begeven, want de kleine robots zijn onvermoeibaar bezig met het uitproberen van nieuwe blokkades. Pas na enkele dagen heeft u uw huis zo geoptimaliseerd dat de kleine helper zijn werk zonder problemen kan uitvoeren.

Vooral in appartementen met alleen of voornamelijk gladde vloeren kunnen robotstofzuigers veel werk verlichten. Dit is precies wat ze in het beste geval van een robot kunnen verwachten: Het zal u bevrijden van een aanzienlijk deel van uw stofzuiger reizen – bij voorkeur terwijl u niet thuis bent.

Niet gevaarlijk, maar vervelend is een feit dat een lezer ons erop heeft gewezen: zijn stofzuigerrobot, een Deebot-model, verzamelt op een onverwachte manier stof. Omdat het verwerkte plastic niet antistatisch is, bezinkt er na verloop van tijd stof op de sensoren en het voorste scanvenster, waardoor het apparaat zijn oriëntatie verliest.

Voor meer info : https://tevredenconsument.nl/huishoudelijke-apparaten/beste-robotstofzuiger-2019/