Mijnaankoop
Image default
Financieel

De boekhouding zelf doen of uitbesteden aan een bureau

Afhankelijk van de verschillende factoren waarmee je rekening houdt, is het aan jou om te beslissen of je je administratie zelf gaat doen of uitbesteedt. Er zijn tal van beslissingen die een ondernemer moet nemen en afhankelijk van die factoren kunnen ze helpen bij het nemen van deze beslissing. De voordelen van het uitbesteden van uw administratie zijn onder meer tijdsbesparing, kostenbesparing en het helpen van uw bedrijf om zijn doelen sneller te bereiken. De voordelen van het zelf doen van de administratie zijn ook dat u meer in-house kunt doen en dichtbij kunt blijven met wat u het beste weet.

De grootste voordelen van het uitbesteden

Tijd overhouden voor belangrijke zaken

Door uw administratie uit te besteden, kunt u zich concentreren op de andere aspecten van uw bedrijf. Het is vaak de tijd en moeite waard om het uit te besteden.

Experts hun ding laten doen

Een BK of AA weet precies wat ze doen en heeft er over het algemeen voor gestudeerd! Je hoeft niet altijd naar een antwoord te zoeken; je kunt het ze vragen.

Geld besparen om ergens anders te kunnen uitgeven

Er zijn manieren om geld te besparen en extra te verdienen met boekhouddiensten. Je moet gewoon een goede boekhouder of accountant vinden. Een boekhouder/accountant is op de hoogte van verschillende mogelijkheden voor belastingaftrek en helpt u een boete van de Belastingdienst te voorkomen.

Dit zijn de voordelen van de boekhouding zelf doen

Met online administratiediensten kunt u ervoor zorgen dat alles voldoet aan de beleidsrichtlijnen en dat het uw bedrijf niet te veel geld kost. Er zijn ook enkele andere voordelen, zoals precies weten wat er speelt in uw bedrijf.

Uiteraard is het goedkoper

U loopt elke maand wat kosten mis door geen accountant in te huren – dit wordt duur omdat uw bedrijfspraktijken complexer moeten zijn. Onthoud dat het nu slimmer is om te investeren in een kwaliteitsinvestering.

Je houdt overzicht

Een deel van uw boekhouding doen is een goed idee, als u er maar zeker van wilt zijn dat uw administratie correct verloopt. Het uitbesteden van uw administratie is een prima idee, zo verliest u geen controle maar krijgt u toch een kwalitatief hoogstaande administratie.