Mijnaankoop
Image default
Aanbiedingen

Tips voor het kiezen van de eerste babykleertjes

Een van de leukste dingen om te doen als net geworden ouder is het uitkiezen van babykleding. Vaak krijg je al veel cadeau, maar je wilt ook zelf je keuzes maken. Babykleding kan zeer schattig zijn, maar het is ook goed om te kijken naar het materiaal en of de kleding comfortabel is voor je kind. In deze blog gaan we hier nog wat verder op in, en vertellen we wat meer over het kiezen van schoenen.

Kleding

Ondanks dat het heel leuk is om kleding te kopen en bij je kind aan te doen, is het ook goed om met bepaalde dingen rekening te houden. Ten eerste is de tempratuur belangrijk. Wat hiermee wordt bedoeld is dat je kind nog moeite heeft met de tempratuurregulatie. Voor een pasgeboren kind is het dan ook belangrijk om het kind goed warm aan te kleden. Koop een lekkere warme muts, wat warme sokken en dikke kleding. Het geldt ook andersom en dat is dat je kind het ook niet te warm moet krijgen. Ben je binnen en is het warm binnen? Dan kan die muts ook af en hoeven bepaalde kledingstukken niet.

Naarmate je kind steeds ouder wordt kan je ook steeds meer variatie krijgen in de kinderkleding. Zo kan je dochter een leuk jurkje op een gegeven moment aan of kan je kind wel die kleding aan met die printen die jij zo mooi vind.

De maat is voor de kleding ook erg belangrijk. Je baby zal snel groeien en dit betekent ook dat bepaalde kleding maar enkele keren wordt gedragen. Koop dus ook kleding voor op de groei zodat je het vaker kan gebruiken. De oude kleding hoef je niet weg te gooien, want deze kan je mogelijk nog aan andere geven of gebruiken voor een toekomstig kind.

De grote fout die wordt gemaakt door mensen is dat er op merken wordt gezocht. Niet gek natuurlijk want bepaalde merken zijn goed van kwaliteit, maar deze zijn wel over het algemeen erg duur. Dit is zonde want er is ook veel mooie kleding te krijgen die niet van een duur merk is.

Schoentjes

Naast de kleding wil je ook als ouder de voetjes van je kind beschermen. De voetjes van je kind zijn zeer kwetsbaar en bestaan het eerste jaar vooral uit kraakbeen dat zich moet ontwikkelen tot bot. Dit betekent ook dat je de voetjes moet beschermen. Nu zal je kind natuurlijk niet direct kunnen lopen en daarom is het voor je kind fijn om babyslofjes of antislipsokjes te hebben. Slofjes en sokjes zijn speciaal gemaakt voor kinderen die veel liggen, kruipen en zitten en soms een beetje willen staan. Deze slofjes en sokjes zijn ook lekker warm en zijn zeer aangenaam voor je kind.

Is je kind al bezig met de eerste stapjes en ontwikkelt zich dit snel? Dan kan je al de eerste schoentjes gaan aanschaffen. Dit zijn schoentjes die flexibel zijn, maar ook bescherming bieden wat er voor zorgt dat je samen met je kind buiten al wat kan rondlopen. Bij het uitzoeken van schoentjes moet je vooral kijken naar de maat, het materiaal, de zool en de pasvorm. De zool moet flexibel zijn, de maat moet kloppen, de pasvorm zorgt voor het comfort en er wordt aangeraden om voor leer te kiezen als materiaal.