Mijnaankoop
Image default
Dienstverlening

De vliegende skateboards en hoverboards van de toekomst – mechanische componenten

Ingenieurs ontwerpen momenteel de skateboards van de toekomst. De boards die nu worden ontworpen, vliegen echt zoals hoverboards en lijken op boards die je ziet in de Hollywood film Back to the Future II met Michael J. Fox en Biff. Een interessant dilemma voor deze ontwerpers is: moeten deze boards of ze nu wel of geen wielen hebben een Landing Gear Retraction hebben?

Denk eraan dat wielen op de grond wrijving veroorzaken en dat dat ook meteen betekent dat ze langzamer, minder manoeuvreerbaar en minder leuk zijn. De film Back to The Future was cool en science fiction is dat meestal. Het lijkt erop dat er enkele tussentijdse skateboards zullen zijn, die een aantal van beide eigenschappen zullen bezitten: de zogenaamde hoverboard combo’s.

De rijder zorgt er zelf voor dat het board vooruit komt en is zelf verantwoordelijk voor de besturing, maar het board zal zweven en dit betekent dat er een zachtere landing, meer lucht in de wielen en nieuwe trucs, waar nog nooit aan is gedacht, nodig zal zijn. Veel van de uitdagingen van ingenieurs en ontwerpers voor het bouwen van de toekomstige skateboards of hoverboards zijn te wijten aan de gebruikte materialen en hun gewicht.

Dit alles verandert nu dankzij nieuwe materialen zoals bijvoorbeeld de Carbon Nano Tube Construction, dat zo licht is dat het ook voor in de ruimte wordt gebruikt. Je mag verwachten dat de boards, die daarvan worden gemaakt, dus licht, dun en erg snel zijn, ja zo licht en snel dat ze zelfs met een geavanceerde rijder als jijzelf er bovenop kunnen zweven. Ga jij deze uitdaging aan, want we hebben het over serieuze snelheid?

De vraag die dan volgt is: kun jij de nieuwe hoverboards van de toekomst aan? Dit is niet zoals het skateboard van je vader, dit is de toekomst en het komt snel, dus wees voorbereid op actie. Helaas is het niet geschikt voor watjes dus alleen gevorderde rijders kunnen een ritje hierop uitproberen.

 

Krijg een hoverboard van dit moment op de website van Swheels.nl

 

 

Voor meer info : https://www.swheels.nl