Mijnaankoop
Image default
Beauty en verzorging

Buiten spelen voor betere ogen

Je ziet veel kinderen die op jonge leeftijd al een brilletje moeten dragen. Dat kan soms erg vervelend zijn aangezien kinderen nog heel actief zijn en er dus meer hinder van ondervinden dan volwassenen. Maar blijkbaar hebben we dat ook een beetje zelf in de hand. Onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat het aantal kinderen dat een bril of lenzen moet dragen met een kwart daalt als kinderen dagelijks minimaal drie kwartier buiten spelen. Dat is een belangrijke ontdekking want wereldwijd zouden steeds meer kinderen al bijziend zijn van een jonge leeftijd. Bij het einde van de middelbare schooltijd zou al 80% van de leerlingen noog hebben aan een bril of lenzen. Een mogelijke verklaring daarvoor kan zijn dat kinderen steeds vaker en langer naar beeldschermen kijken zoals de televisie, telefoons, tablets en laptops in plaats van op de tuin schommel te zitten. Daarbuiten speelt natuurlijk ook een erfelijke aanleg hierbij een rol.

Het is namelijk zo dat wanneer kinderen te lang tv kijken, gamen, op de laptop zitten of naar hun telefoon kijken, hun nog groeiende oogbal te lang zal worden. Dat komt omdat om de oogbal zich moet inspannen om dichtbij op hun schermpjes goed en scherp te kunnen zien, de oogbal moet zich accommoderen. Een langere oogbal moet minder accommoderen, maar zorgt er dan wel voor dat je in de verte minder scherp zal kunnen zien. 

Kinderen die veel buiten spelen worden minder lang en vaak blootgesteld aan schermen en zullen daarom een betere ontwikkeling van hun ogen hebben. Het is dus belangrijk dat je er als ouder voor zorgt dat je kinderen van achter hun beeldschermen uitkomen en buiten gaan spelen. Buiten spelen is bovendien voordelig op allerlei vlakken, het zorgt voor een betere gezondheid en ontwikkeling van het kind. Buitenspeelgoed hebt je kind dus gezond te zijn en blijven.

Voor meer info : https://www.buitenspeelgoed.nl/