Mijnaankoop
Image default
Sport

Een beker of een kampioensschaal voor de voetbal?

Voetbal is verreweg de meest populaire teamsport in Nederland. Miljoenen jongeren en volwassenen staan iedere week op het veld om een balletje te trappen en veel clubs doen ook mee aan de landelijke competitie. Daarnaast worden er nog toernooien, derby’s en onderlinge wedstrijden gespeeld. En op al die wedstrijden worden sportprijzen uitgereikt. De meest populaire prijzen die je voorbij ziet komen zijn kampioensschalen en sportbekers. Waar kies jij voor wanneer je een wedstrijd of toernooi organiseert?

Voetbalbeker kopen

Een beker voor de voetbal is een ‘gouwe ouwe’. Van de Europa Cup tot de wereldbeker, sportbekers zijn in allerlei vormen en maten aanwezig binnen de voetballerij. Van klassieke bokalen tot de meest uitgebreide en unieke vormen, of zelfs replica’s van bekende sportprijzen. Het voordeel van sportbekers is dat ze zich uitstekend lenen als wisseltrofee voor bijvoorbeeld terugkerende competities of toernooien. Door er een wisseltrofee van te maken promoot je de competitie bij de deelnemende clubs.

Of toch een kampioensschaal?

Ook de kampioensschaal is een bekende sportprijs in voetballend Nederland. Een kampioensschaal is eenvoudig te personaliseren met een eigen afbeelding en de naam van de winnende club. Daarnaast staat een kampioensschaal natuurlijk prachtig in iedere prijzenkast of aan de muur op de club! Je kunt ze ook personaliseren met bijvoorbeeld het logo en de naam van de club erop.

Andere opties

Natuurlijk ben je niet gebonden aan de klassiekers. Bij een schoolvoetbaltoernooi kun je bijvoorbeeld ook gouden medailles uitreiken. Medailles zijn over het algemeen een stuk goedkoper dan bekers of kampioensschalen. Een ander voordeel daarvan is dat je aan iedere deelnemer apart een prijs kunt uitreiken. Een prijs voor het meedoen heeft bovendien nog een voordeel. Je kunt de naam van je toernooi meteen onder de aandacht brengen bij meer mensen. Zo maak je meteen mooi promotie voor het volgende evenement!