Mijnaankoop
Image default
Auto's en Motoren

Een BMW laadkabel koop je bij Accu-Machine.nl

Elektrisch rijden heeft onmiskenbaar de toekomst. De elektrische auto bepaalt in toenemende mate het straatbeeld. Vooral in de grote steden. In de toekomst zal dit alleen maar toenemen. Waar de normale straatopladers nog vrij lang kunnen doen over het opladen van een elektrische auto, vinden we langs de snelweg al laadpalen die een auto in minder dan een half uur kunnen opladen. BMW heeft deze ontwikkeling naar een meer duurzame manier van autorijden al in een vroeg stadium voorzien. Daarom rijdt men met BMW in de toekomst ook elektrisch. Het is dan wel belangrijk om te beschikken over de juiste BMW laadkabel, omdat hier nog wel verschillen in zijn. De uniformiteit moet daar middels wetgeving nog inkomen, net als bij mobiele telefoons ook het geval is geweest.

Soorten laadkabels: Type 1, 2 en 3

Laadkabels verschillen onderling nogal van elkaar, onder meer in lengte en laadvermogen. Vooral de lengtes kunnen behoorlijk van elkaar verschillen. Ook bestaan er kabels met verschillende fasen (1 fase of 3 fasen). Globaal wordt er een onderscheid gemaakt tussen drie typen: Type 1, Type 2 en Type 3. Type 3 is duidelijk al op zijn retour. Deze vind je alleen nog in enkele landen in Zuid-Europa, zoals Italië. Type 1 komt in Europa eigenlijk niet voor, maar is vooral gemaakt voor de Japanse en Amerikaanse markt. De type 2 mennekes laadkabels zijn het soort laadkabels dat het meeste in Europa wordt gebruikt en daar heeft BMW zich dan ook op aangepast.

Welke specifieke laadkabels zijn het beste voor mijn BMW?

Het kan per BMW-auto verschillen welke specifieke laadkabel nu zo optimaal mogelijk laadt, terwijl deze ook op de meeste laadpalen in Europa past. Want zeg nu zelf: je kunt wel een prachtige BMW hebben en een stoere laadkabel; als hij nergens op past kom je Europa niet door. De BMW i3 het best gebaat bij een 32-Ampère-laadkabel, terwijl veel van de overige modellen typisch een 16-Ampère-laadkabel hebben met 1 fase. Dit geldt voor de Active Tourer (225xe), de BMW 3302, de BMW 530 e iPerformance, de BMW X5 (xDrive)40e en de BMW X5(xDrive)45e.

Hoe laad je op?

Om een BMW op te kunnen laden, heb je waarschijnlijk een pas nodig om een laadpaal te ontgrendelen. Lukt dat, dan is het mogelijk om de laadkabel, die los in je achterbak zit, in te pluggen bij de auto en de laadpaal. Zodra de laadpaal jouw persoon middels je pas correct geïdentificeerd heeft, begint hij met laden. De status kan in een app worden getoond. Ook kun je gemakkelijk weglopen, omdat de kabel tijdens het opladen vast zit.

Ontdekt u ons veelzijdige aanbod aan laadkabels op Accu-Machine.nl.

https://www.accu-machine.nl/laadkabels/per-automerk/laadkabel-voor-bmw/