Mijnaankoop
Image default
Mode en Kleding

Wat zijn de verschillen werkschoenen van S1 tot S3?

Veel mensen zeggen dat ze werkschoenen moeten kopen die  aan bepaalde veiligheidsnormen voldoen. Het komt vaak voor dat ze niet precies weten wat deze veiligheidseisen  inhouden en daarom is het vinden van geschikte veiligheidsschoenen vaak lastig. Want Ken jij het verschil tussen  S1, S2 of S3 werkschoenen? We leggen het je hieronder uit.

 Normen voor werkschoenen

 Alle gestandaardiseerde werkschoenen die wij verkopen zijn gecertificeerd door een erkend keuringsinstituut. Werkschoenen voldoen aan de zogenaamde S-code, waarbij S staat voor veiligheid. Kort gezegd betekent dit dat de schoenen moeten voldoen aan de eisen van veiligheidsschoenen. Dit betekent dat de werkschoen een veiligheidsneus heeft die tot 200 joule energie kan weerstaan.

 Werkschoenen zijn onder te verdelen in vijf S-klassen, waarvan werkschoenen S1-S3 zijn. Naast de algemene eisen moeten werkschoenen ook geschikt zijn voor de gebruiksomstandigheden. Dit is voor elke S-classificatie anders.

 S1 werkschoenen

Werkschoenen volgens de

 S1 norm, met minimaal een veiligheidsneus,  antistatisch en energieabsorberend in de hiel. Vergeleken met andere veiligheidsklassen zijn S1 werkschoenen vrij eenvoudige schoenen zonder al te veel details. Werk je bijvoorbeeld in een omgeving waar  spijkers of andere scherpe materialen je billen kunnen doorboren? Kies in dit geval beter  schoenen met antiperforatiezolen, zoals werkschoenen S1P  of  S3. Kortom, de S1 werkschoen is het meest geschikt voor  droge omstandigheden aangezien de schoen niet waterdicht is. Deze schoen is echter antistatisch, oliebestendig en voorzien van een veiligheidsneus.

 

Hier kan je alle S1 werkschoenen bestellen

S2 Werkschoenen

 Deze veiligheidscategorie houdt in dat de werkschoenen minimaal een beschermende neus (zonder staal of metaal), een gesloten hiel, een energieabsorberende hak en antistatische eigenschappen hebben. In tegenstelling tot de S1 werkschoenen of werklaarzen kunnen deze werkschoenen of werklaarzen gebruikt worden in natte omstandigheden of waar het nat kan worden. Het bovenmateriaal is 60 minuten waterdicht. Daarnaast hebben deze werkschoenen of werklaarzen een brandwerende zool. Werkschoenen die voldoen aan de S2-norm zijn daarom geschikt voor werkzaamheden waarbij geen risico bestaat op het binnendringen van de zool.

 

Hier kan je alle S2 werkschoenen bekijken

 

S3 Werkschoenen

 Kies S3 voor de beste veiligheid in de werkomgeving. Dit is de hoogste veiligheidsnorm voor werkschoenen. S3 werkschoenen zijn een combinatie van S1P en S2 schoenen. Werkschoenen die voldoen aan deze S3-norm worden het meest gebruikt en besteld omdat ze voor veel werkomstandigheden geschikt zijn. U hoeft zich geen zorgen te maken dat u met uw voet stoot of op iets scherps stapt. S3 werkschoenen zijn onmisbaar voor veilige en prettige werkomstandigheden.

Daarom ook als je niet precies weet welke veiligheidsschoenen moet hebben voor je werkzaamheden om werkschoenen bestelen met S3 veiligheid norm

Hier kan je alle S3 werkschoenen kopen