Mijnaankoop
Image default
Woning en Tuin

Een gietvloer naar wens

Wanneer we aan een gietvloer denken dan is het eerste dat ons te binnen schiet meestal niet een mogelijke toepassing in huis. Toch zijn er steeds meer mensen die de voordelen van een gietvloer in huis zien en dan ook een gietvloer naar wens laten plaatsen. Er is enorm veel keuze als het gaat om gietvloeren, u heeft volledig de controle qua kleur, locatie en combinatie. Zo kunt u de gietvloer bijvoorbeeld combineren met vloerverwarming, bovenop een bestaande vloer aanbrengen en/of volledig naar eigen smaak en interieur aanpassen en toepassen.

 

Een van de bijkomstigheden van een gietvloer is het feit dat de vloer waterdicht en naadloos is. Dit zorgt voor een zeer onderhoudsarme en strakke vloer waar u jarenlang van kunt genieten.

Soorten gietvloeren

Er zijn verschillende soorten gietvloeren en het belangrijkste verschil zit hem in het materiaal dat wordt gebruikt om de gietvloer van te maken. Er zijn twee populaire materialen, namelijk:

 

  1. Epoxy
  2. Polyurethaan (PU)

 

De epoxyvloer wordt voornamelijk industrieel gebruikt omdat epoxy erg goed tegen zuren kan. Polyurethaan is een ideaal materiaal om in huis te hebben. Naast deze twee populaire soorten worden gietvloeren ook wel gemaakt van kunststof en van biopolymeren. De twee coatingvloeren worden niet vaak gebruikt en de meeste mensen kiezen voor de vele voordelen van een PU gietvloer.

Doe-het-zelf of toch een professional

Wanneer u de gietvloer volledig naar wens wilt hebben is een professional inhuren niet onverstandig. Het plaatsen van een gietvloer zou u prima zelf kunnen doen, maar om teleurstelling te voorkomen en het best mogelijke resultaat te behalen zal een professional u waarschijnlijk beter van dienst zijn.

Voor meer info : http://www.gietvloer.nu