Mijnaankoop
Image default
Muziek

Overal naar de radio kunnen luisteren

Het is vast een bekend plaatje voor mensen van na een bepaalde geboortedatum: een of meerdere radio’s in huis, in de woonkamer, in de keuken en misschien ook nog wel op je slaapkamer. Balen als een stekker als iemand de radio op een andere zender dan jouw favoriet had gezet want dan was jij je weer rot aan het zoeken naar radio 10 gold.

Uiteindelijk had je wel radio’s wel waar je in ieder geval vaste zenders kon instellen, wat het gebruiksgemak al aanzienlijk ging vergroten. Maar alsnog kon je bij slecht weer en zeker bij onweer niet zoveel meer met je radio, want dan had je die super vervelende ruis op de lijn en kon je nog niet van alle zenders zoals 538 live genieten. Hetzelfde gold in die tijd natuurlijk ook voor de televisie. Daar kun je je nu niet meer veel bij voorstellen, maar dan ging de televisie ook op ‘onweer’.

Met de digitalisering van radio en televisie zijn veel van deze problemen verleden tijd. Bij het uitzenden van radio is men nu ook niet meer afhankelijk van de ether met een beperkt aantal plekken. Iedereen kan nu een plekje krijgen in de wereld van digitale televisie en radio en dat is natuurlijk ook extra leuk voor ons luisteraars.

Een ander voordeel van digitale radio is dat je het overal en wanneer je maar wil kunt luisteren. Het enige dat je hiervoor nodig hebt is een goed werkende internetverbinding en dat is in deze tijd natuurlijk ook zo’n probleem meer. Zeker met de opkomst van wifi is het bijna op elke plek mogelijk om te internetten. Super handig toch? Je kunt ook naar buitenlandse radiozenders luisteren terwijl je gewoon thuis op de bank zit, maar andersom kun je ook in het buitenland blijven genieten van Nederlandse radio.

Voor meer info : http://www.radioguide.fm