Mijnaankoop
Image default
Woning en Tuin

Een industriële lamp in de keuken

Onze leefomgeving is voortdurend in beweging. Dat geldt voor de wereld om ons heen, voor onze werkplek en evenzeer voor onze woningen. Trends en innovatie zorgen er voor dat we ons steeds huiselijker gaan voelen.

Landelijk
Zo is de kille, terughoudende, trend uit de jaren zestig langzaam bezig met een terugtocht en wordt het landelijke karakter van onze woning steeds belangrijker. Omdat we echter niet allen op het platteland kunnen wonen, richten we onze woningen in alsof we in een Engelse cottage wonen. Warme pastelkleuren, veel natuurlijke producten, mooie accessoires en materialen die voor veel gemak en comfort zorgen, overheersen. Doordat de meeste woningen ook een aaneengeschakelde leefruimte en keuken hebben, is de keuken steeds belangrijker geworden en heeft een eigen karakter ontwikkeld. Mooie, goed ingerichte keukens met veel opberg- en werkoppervlakte en voorzien van de nieuwste apparatuur zijn aan de orde van de dag.

Vernieuwend
Deze nieuwe trend zorgt er voor dat we onze dagelijkse stress los kunnen laten. Dat we onder kunnen duiken in de behaaglijkheid van de eigen leefruimte. Steeds meer mensen snakken namelijk naar geborgenheid, naar warmte en naar de natuur. En dan, de donderslag bij heldere hemel die even voor verwarring zorgt om vervolgens alles weer zijn gangetje te laten gaan. Die donderslag die er op duidt dat er iets gaat veranderen. Dat er, niet meteen, maar op de kortere termijn, iets nieuws gaat verschijnen. Op die manier wordt ook de landelijke stijl opgeschrikt. Door dat mensen een nieuw symbool ontwikkelen, dat voorkomt dat we wegzakken in een moeras van eenkennigheid.

Industriële lampen
Die donderslag wordt gevormd door het afwijkende, maar zonder dat dit meteen voor verwarring of onstemmigheid zorgt. Meer door iets in te zetten dat aan het verleden refereert, terwijl het tegelijkertijd accenten zet. Door een mooie industriële lamp boven de keukentafel te hangen, wordt die nieuwe trend zichtbaar. Een product uit het verleden, dat een bijzonder kenmerk wordt van het heden. Aanvullend, onderscheidend, innoverend en vooral aandacht trekkend. Een nieuw fenomeen dat de komende tijd gaat veroveren. Dat die zo huiselijks stijl dat extra cachet geeft. Dat zorgt voor die tijdloze verandering. Door gebruik te maken van wat er al is, wordt de trend van morgen ingeleid. Daarbij past een industriële lamp in de keuken alsof hij er altijd bij heeft gehoord. Het zal menige reactie opleveren van vrienden en bekenden. Positieve reactie door zijn eenvoudige schoonheid.

Voor meer info : http://www.interiorjunkie.com/pronken-met-industriele-lampen-in-huis/