Mijnaankoop
Image default
Woning en Tuin

Geen inspiratie voor de inrichting van je badkamer? Lees dan deze tips!

Van alle ruimtes en kamers in je woning, is er geen enkele andere die harder rust en relaxatie schreeuwt dan de badkamer. Niet alleen is dit vaak een plek waar je heen kan om bij te komen van een lange dag werk of school, ook is het de enige plek in je huis waar je soms jezelf kunt zijn en helemaal alleen bent. Al deze dingen zorgen ervoor dat het belangrijk is om een badkamer te hebben waar je je thuis voelt en waar je graag komt, die je tot rust laat komen en je opwarmt door er simpelweg naar te kijken. Hier hebben we een paar tips op een rijtje gezet ter inspiratie voor een mooie badkamer.

 

Overweeg een instapdouche in de muur

Een moderne badkamer is, zoals zijn naam al laat denken, vaak de moderne keuze voor veel mensen. Een van de onderdelen die veel moderne badkamers heeft is stilistisch gezien erg interessant, namelijk het bestaan van een instapdouche in de muur. Voor veel mensen is dit niet alleen erg praktisch, maar staat het ook erg mooi. Het betekent ook dat je meer ruimte in je badkamer zelf overhoudt, aangezien de ruimte binnen de badkamer overblijft wanneer je de douche kwijt kunt in de muur. Hierdoor krijgt de badkamer een ruimer gevoel en voelt het vaak ook wat prettiger en huiselijker, wat een positief effect kan hebben op je ervaring in de badkamer.

 

Mix en match met de juiste kleuren

Net als elke andere ruimte in een huis, zijn kleuren van groot belang binnen in de badkamer. Je hoeft gelukkig ook geen afgestudeerd kunsthistoricus of bekend kunstcriticus te zijn om te weten welke kleuren goed bij elkaar passen. Veel mensen zien dit op intuïtie, en het internet is een goede plek om concrete inspiratie op te doen. Wanneer het gaat om de badkamer, zijn er vaak twee verschillende opties waar mensen voor kiezen: een lichte uitstraling of een donkere uitstraling. Wanneer je kiest voor een donkere uitstraling, kan je deze aanvullen met bijvoorbeeld een iets lichtere vloer of een iets lichtere wand. Veel gebruikte kleuren zijn wit, lichtbruin, donkerbruin en grijs.

 

Overweeg een industriële uitstraling

Net zoals een instapdouche die zich in de muur bevindt, is een industriële uitstraling binnen de badkamer een modern idee waar veel mensen zich nu mee bezighouden. Dit houdt ten eerste in dat je bijvoorbeeld kiest om wat industriële kleuren toe te passen in je badkamer, zoals het gebruik van grijstinten op de wand en muur. Ook kan je bijvoorbeeld kiezen voor een bepaald materiaal vloertegel of wandtegel die een industriële look goed aanvult. Een persoonlijke voorkeur komt voort uit bijvoorbeeld een wand die wat weg heeft van bakstenen. Een voordeel van een industriële uitstraling is dat het vaak ook een warm gevoel aan de badkamer geeft. 

 

Verschillende opties voor douchekoppen

Een laatste tip die we vandaag zullen noemen komt vooral voort uit een comfortstandpunt. Dit heeft namelijk betrekking op de type douchekop die je kiest. Nu vraag je je misschien af wat een douchekop nou allemaal uitmaakt. Wanneer je echte meerdere keren per week voor jarenlang dezelfde douchekop gebruikt, begint het verschil in comfort zeker wel merkelijk te worden. In de ideale situatie neem je een douchekop die veel verschillende standen heeft. Dit soort douchekoppen hebben het voordeel dat je ze kunt aanpassen op de gelegenheid. Als je wat haast hebt, is een harde straal het meest praktisch, of als je tot rust wilt komen is een zachte straal wellicht prettig.