Mijnaankoop
Image default
Auto's en Motoren

Auto op je vakantiebestemming? Zo ontsnap je aan de torenhoge verhuurprijzen!

De gevolgen van de coronacrisis laten zich nog steeds voelen. Faillissementen, verlies van jobs, financiële problemen en zo ook: auto’s. Een auto huren op je vakantiebestemming wordt deze zomer een heikele bedoening. Door de coronacrisis, hebben buitenlandse autoverhuurbedrijven namelijk veel van hun wagens verkocht. En ook door het tekort aan onderdelen, is er schaarste op de verhuurmarkt. Omwille van het tekort aan auto’s, bedragen de huurprijzen van auto’s soms het dubbele of driedubbele van de normale prijs. Ontdek hier hoe jij daar deze zomer aan kan ontsnappen!

Koop een tweedehands auto ter plekke

Om een gemiddelde auto in het buitenland te huren, betaal je deze zomer al snel 1500 euro of meer per week! Wil je dus 2 weken met je huurauto cruisen, dan ben je minstens 3000 euro kwijt. Hiervoor kan je wellicht wel een tweedehands auto op de kop tikken. Tip: win tijd door op voorhand online tweedehandsauto’s of stockwagens te spotten. Maak al een afspraak met de verkoper zodat je op vakantie snel gesetteld bent. Online vind je genoeg keuzes, wat dacht je van audi stockwagens? Een audi Q5 is een perfecte vakantiewagen: genoeg ruimte en optimaal comfort.

Laat je eigen wagen transporteren naar het buitenland

Geniet van het comfort van je eigen wagen wanneer je op vakantie bent. Doe hiervoor een beroep op een autotransportbedrijf en rijd met je vertrouwde auto rond in het buitenland. Wil je liever niet je eigen wagen of bedrijfswagen transporteren naar het buitenland? Overweeg dan om een stockwagen te kopen. Deze zijn relatief snel beschikbaar. Het aanbod van stockwagens is tamelijk groot, je vindt er dus zeker een geschikte familiewagen voor je vakantie. Denk maar aan een skoda Kamiq die je als stockwagen snel beschikbaar hebt.

Ruil het vliegtuig in voor je eigen wagen

Afhankelijk naar waar je op vakantie gaat, is dit misschien nog wel de makkelijkste manier om te ontsnappen aan de torenhoge verhuurprijzen. Ga gewoon op reis met je eigen wagen, in plaats van met het vliegtuig.

Gebruik een alternatieve vervoerswijze

Een auto op vakantie is handig. Zeker wanneer je langere afstanden moet overbruggen. Maar misschien vertoef je wel in een grootstad, en daar is werkelijk niets zo handig als het openbaar vervoer of een fiets om je te verplaatsen. Het openbaar vervoer nemen in het buitenland, is ook een extra troef om het land beter te leren kennen. Je komt sneller in contact met locals, leert de taal sneller kennen en je hoeft je geen zorgen te maken over de route of een gps die je de verkeerde richting uitstuurt!