Mijnaankoop
Image default
Vakantie

Goedkope vakantie met kinderen


 

In de ogen van Bulgaren is Bulgarije de oase van de pure schoonheid. Bulgarije ligt in de overgangszone van een landklimaat naar een mediterraan klimaat, met een grote verscheidenheid aan flora en fauna. Bulgarije heeft veel bergen, die ook invloed hebben op de flora en fauna.

Er zijn veel loof- en naaldbossen in het Balkangebergte. Op de loofbomen staan ​​veel eiken, beuken, iepen, kastanjes en essen. In het Rila- en Piringebergte heeft men meer combinaties van naald- en bladverliezende vegetatie ontdekt. De loofbomen in dit gebied zijn voornamelijk berken. In de bossen vind je ook diverse fruitheesters. Vooral frambozen, bramen en wilde aardbeien, deze vruchten zijn erg zoet. De Thracische vlaktes zijn rood gekleurd door verschillende groene struiken en loofbomen. Rond Plovdiv vind je veel wilde appel- en perenbomen waarvan de vruchten geplukt kunnen worden, en je kunt ook prachtige, kleurrijke en geurige rozen zien. Er zijn meer dan 250 inheemse planten in Bulgarije, die nergens anders ter wereld te vinden zijn.

In de bergen en bossen heb je de mogelijkheid om wolven, jakhalzen, beren en wilde zwijnen tegen te komen. Er zijn veel verschillende vogels in Bulgarije. Er zijn veel eilanden in de Donau, een waar paradijs voor vogels. Hier leven grote groepen zilverreigers. Daarnaast vind je er aalscholvers, lepelaars en twee soorten plevier. In de Zee ontmoet je enkele dolfijnen en af ​​en toe tarbot. Door menselijke vervuiling van water zijn deze diersoorten bijna uitgestorven in Bulgarije.

goedkope vakantie met kinderen

https://www.dergatsjev.be/2020/07/bulgaria-aqua-paradise-resort-goedkope.html