Mijnaankoop
Image default
Woning en Tuin

Groener bouwen is goed voor het milieu

Groen is tegenwoordig in. Met alle klimaatveranderingen is het zaak dat we proberen het klimaat te beschermen en alles zo groen mogelijk proberen te doen. Groener bouwen hoort daar natuurlijk ook bij.

Groene plekken creeren

Groener bouwen betekent dat er letterlijk meer groen komt in een bepaalde omgeving. Als er nieuwbouw gezet wordt is het belangrijk dat deze uit niet alleen maar betonblokken bestaat. Voor de leefbaarheid van mens en dier is de aanwezigheid van groenstroken, bomen, struiken en speel- en recreatieplekken van groot belang. BTL kan gemeentes en bouwbedrijven hierin adviseren wat goed is om te doen.

Groener bouwen

Naast het letterlijke groen dat zichtbaar is voor de inwoners is ‘groene’ huizen bouwen ook belangrijk. Dit betekent dat er gebruik gemaakt wordt van duurzame materialen die niet belastend zijn voor het milieu. Op die manier worden de huizen groener en brengt de bouw ervan geen schade toe aan het milieu en de omgeving.

Wat kan BTL betekenen?

Voor advies op het gebied van groener bouwen kun je terecht bij BTL Advies. Daarnaast hebben zij een afdeling Realisatie die ervoor kan zorgen dat er echt groen gebouwd kan worden. Zij verzorgen onder andere Groendak- en Gevelgroen, Aanleg en Reconstructie, Vaste planten en Boomverzorging.

 

Win eerst advies in

Voor alle mogelijkheden kijk je het beste even op hun website of neem je contact op het bedrijf zelf. Dit kun je doen op een van de vestigingen maar je kunt ook het contactformulier invullen dat je op de site vindt. Na ontvangst nemen zij contact met je op om je wensen te bespreken en te kijken wat er mogelijk is in de praktijk. Ze verzorgen zowel advies als realisatie zodat je niet met andere bedrijven in zee hoeft te gaan en alles onder één dak houdt.

Voor meer info :