Mijnaankoop
Image default
Auto

Verschillende vormen van operational lease

Leasen bestaat inmiddels alweer een flinke tijd. Daardoor zijn er dus ook veel vormen van leasen ontwikkeld door de jaren heen. Zelfs wanneer je het hebt over een operational leaseauto kan het om verschillende vormen gaan. Operational lease is immers de vorm waarbij vrijwel alles verzorgd is rondom de auto, maar hoe ver dit precies gaat hangt af van de vorm van operational lease die je als bedrijf gekozen hebt. Er zijn daarin twee belangrijke vormen te onderscheiden. De ene komt wel veel vaker voor dan de andere. Dit maakt het misschien wat gemakkelijker om een keuze te maken.

Full operational lease, bedrijfswagen leasen of bedrijfsauto leasen 

Full operational lease is de vorm die eigenlijk iedereen wel kent. Dit is namelijk de leasevorm die in Nederland als de bekende vorm van leasen wordt gezien. Je gebruikt de auto, maar verder wordt alles verzorgd door de leasemaatschappij. Denk bijvoorbeeld aan het onderhoud, de keuring, de juiste banden, de belasting en andere voorkomende zaken. Wel is het zo dat de leasemaatschappij altijd eigenaar blijft over de auto. De som die je ervoor betaalt kan je dus ook als een huursom zien. Uiteindelijk zal je de auto aan het einde van een leasecontract moeten inleveren bij de eigenaar. Dit hoeft echter geen probleem te zijn.

Netto operational lease

Dit geldt natuurlijk ook voor netto operational lease. Dit is immers de vorm die vrijwel gelijk is aan full operational lease, alleen zijn dan een aantal zaken eruit weggelaten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het zorgen voor de verzekering en het onderhoud. Dat houdt aan de andere kant ook in dat de kosten voor de lease daardoor iets omlaag kunnen gaan. Wanneer je goede deals kunt sluiten met bijvoorbeeld de verzekeringsmaatschappij of met betrekking tot de onderhoudsdiensten, dan kan je dus ook goedkoper uit zijn als ondernemer. Dit is vaak de belangrijkste reden om dit te doen.

Voor meer info : https://www.bedrijfswagenleasenzzp.nl/