Mijnaankoop
Image default
Kunst en Kitsch

Hoe krijg je meer sfeer in je interieur?

Meer sfeer in je interieur. Een hele uitdaging. Dat kan natuurlijk met lekker veel kussens, groene kamerplanten maar ook door spannende muurdecoratie. Een plexiglas schilderij is een geweldig idee voor een modern interieur. Een plexiglas schilderij past perfect bij originele oplossingen en is een interessant alternatief voor traditionele wanddecoraties, zoals glaspanelen of decoratief glas voor de keuken.

Extra sfeer voor je interieur met een plexiglas schilderij

Een schilderij van plexiglas springt door zijn dieptewerking in het oog en staat prachtig in representatieve ruimtes. Dankzij het gebruik van moderne druktechnieken en hoogwaardige kleurstoffen kenmerkt een plexiglas schilderij zich door een prachtige glans. Vrijwel elke plexiglas schilderij is licht, gemakkelijk schoon te maken en bestand tegen vocht. Dat maakt een plexiglas schilderij perfect voor de woonkamer, slaapkamer, badkamer en zelfs op het terras. Een plexiglas schilderij zorgt dankzij de lichtdoorlatendheid voor een verbluffend 3D-effect.

Schilderij van plexiglas in interieurdecoratie

Plexiglas of acrylglas is een kunststof gemaakt van polymethylmethacrylaat. Door de uitstekende technische eigenschappen van acrylglas wordt dit materiaal steeds vaker gebruikt bij de constructie van verschillende soorten beglazing, van dakbeglazing tot advertenties of lijsten voor foto’s en plexiglas schilderijen. Het is een veilige bescherming voor verschillende soorten vitrines, tentoonstellingen of schilderijen op openbare plaatsen waar glas zou worden blootgesteld aan vernietiging. 

Toepassingen van plexiglas

Plexiglas kan transparant of gekleurd zijn en is in verschillende vormen te verkrijgen om er decoraties mee te maken. Bijvoorbeeld voor logo’s van een bedrijf als aankleding van een vergaderruimte, maar ook opengewerkte wanden of wandornamenten met verborgen verlichting. Plexiglas wordt ook steeds vaker gebruikt in keukens, waar het de wanden boven het werkblad beschermt tegen water en vet, en in de badkamer, waar het een interessant alternatief is voor klassieke tegels. Een uitstekende manier om gebruik te maken van plexiglas is in schilderijen. 

 Voordelen van een plexiglas schilderij

Een schilderij van plexiglas behoudt alle voordelen van klassieke glasdruk. Een plexiglas schilderij is gemaakt van een materiaal dat zeer gewaardeerd wordt in interieurdesign: polymethylmethacrylaat. Het polymeer, algemeen bekend als acrylglas of plexiglas, is net als glas kleurloos en stijf. Net als glas verkleurt het ook niet onder invloed van Uv-straling. Kenmerkend is de zeer hoge lichtdoorlatendheid van ruim 90%. Het polymeer van een plexiglas schilderij is de helft lichter dan glas en veel duurzamer. Het is ook veel flexibeler.

De techniek bij een plexiglas schilderijBij een schilderij van plexiglas wordt de print als foliefineer geplaatst. Deze techniek zorgt voor fotografische nauwkeurigheid en verzadigde kleuren. Het plexiglas beeld garandeert driedimensionale diepte en een delicate glans. Voor wie houdt van praktische oplossingen is een plexiglas schilderij een ideale keuze. Waarom kiezen voor een schilderij van plexiglas? 

  • Heeft een hoge weerstand. Acryl is, in tegenstelling tot glas, beter bestand tegen beschadiging en vervormt niet. 
  • Heeft een hoge lichtdoorlatendheid. De hoge transparantie van het acryl zorgt voor een glanzend oppervlak en een grotere kleurintensiteit.
  • Is veilig voor kinderen, want het is gemaakt van onbreekbaar materiaal.
  • Heeft een glad oppervlak. Het oppervlak van het acrylglas blijft glad en is krasvast.

De montage van een schilderij van plexiglas duurt een paar minuten en is uiterst eenvoudig en effectief dankzij de onzichtbare haken aan de achterkant van de afbeelding.