Mijnaankoop
Image default
Gezondheid

Hoe kun je rustiger leven?

1. VISUALISEER JE DOELEN
Je hebt het mentale werk gedaan: het identificeren van de echte redenen waarom je jezelf tegenhoudt en het bepalen van je must-haves in het leven. Maar het overwinnen van angst vereist dat je deze gewoonten dagelijks oefent, zodat ze tot echte actie zullen leiden.

Nick de Waard zegt: “Identificeer je problemen, maar geef je kracht en energie aan oplossingen.” Doelvisualisatie is een van deze oplossingen. Het wordt gebruikt door enkele van de meest succesvolle atleten, acteurs en ondernemers, zoals Michael Phelps, Arnold Schwarzenegger, Will Smith en vrouwenvoetbalster Carli Lloyd, onder anderen.

Doelvisualisatie bepaalt uw focus – en waar de focus naartoe gaat, stroomt energie. Het kan de vorm aannemen van priming-, meditatie- of beeldvormingstraining. Het belangrijkste is dat je jezelf ziet slagen en je volledig onderdompelt in je doel. Je conditioneert je hersenen om te geloven dat alles mogelijk is – een belangrijke stap om angst te overwinnen.

2. ACCEPTEER DAT JE SOMS MISLUKT
Wat is de grootste angst die mensen hebben als het gaat om het bereiken van hun doelen? Dat ze zullen falen. Maar net als pijn kan falen ons iets leren. In feite is falen vaak een betere leermeester dan succes. Als je vanaf het begin accepteert dat falen een onvermijdelijk onderdeel is van succes, zul je er minder bang voor zijn. Falen kan u waardevolle leerervaringen opleveren die een positieve invloed zullen hebben op uw toekomstige strategieën.

Iedereen faalt. Succesvolle ondernemers. Wereldleiders. Prominente koks. Kunstenaars en wetenschappers en artsen. Onze samenleving schuwt het praten over mislukkingen en viert in plaats daarvan successen; dit wekt de verkeerde indruk dat je, om echt succesvol te zijn, nooit mag falen. Maar een deel van het overwinnen van angst is erkennen dat iedereen op de planeet – inclusief degenen die je kent en bewondert – mislukkingen zijn tegengekomen op hun pad naar grootsheid. Hoe sneller je je realiseert dat je faalangst je ervan weerhoudt om de beslissing te nemen om je dromen te verwezenlijken, hoe eerder je de mogelijkheid van falen kunt accepteren en verder kunt gaan.

Hoe je reageert op angst is wat je onderscheidt van de rest van de menigte. Doorbreek je eigen barrières bij Unleash the Power Within, waar je leert hoe je angst kunt overwinnen en je innerlijke kracht kunt aanboren.

https://nickdewaard.nl/