Mijnaankoop
Image default
Internet marketing

Je webshop optimaliseren? Makkelijk met deze tips!

Blijft de grote omzet vanuit je webshop uit? Weet je dat je iets moet doen, maar niet meteen waar je moet beginnen? Hier ben je aan het juiste adres. In dit artikel leggen we je in vier stappen uit hoe je meer bezoekers naar je webshop trekt en hoe je er ook effectief converterende klanten van maakt. Klaar om je webshop nieuw leven in te blazen? Lees dan gauw verder.  

Het belang van gemak 

E-commerce blijft terrein winnen. In 2021 steeg de online verkoop in België met 33%. Dat je je als winkel in deze tijd online moet vertegenwoordigen om mee te zijn, is overduidelijk. Maar zomaar een webshop online gooien is niet de oplossing. Als het op online shoppen aankomt, komt de klant niet graag voor verrassingen te staan. Hoe vloeiender het hele proces verloopt, hoe beter. Daarmee nemen we volledige customer journey in acht. Van begin tot einde is een vlotte overgang naar de verschillende fases een must om een positieve totaalervaring te creëren. Neem nu het aanbod van webshop betaalmethoden: een mix die op je doelgroep afgestemd is, levert het allerbeste resultaat. Maar ook een makkelijk en overzichtelijk betaalproces en een snelle verzending mag je beslist niet uit het oog verliezen. Je hoort het, er komt heel wat bij e-commerce kijken. 

Reviews 

Onze laatste tip is een knaller van formaat. Dat jouw webshop 5 sterren verdient, is voor jou natuurlijk kristalhelder en duidelijk. Maar die bezoeker die toevallig op jouw pagina is beland, weet van toeten nog blazen en kan heus wel wat hulp gebruiken. Reviews van klanten hebben een overredende functie. Ze kunnen net dat extraatje betekenen en de klant overtuigen om een eerste aankoop te doen. Toon reviews die gaan over je diensten, de kwaliteit van verzending, je producten en je hulpvaardige klantenservice om aan te tonen dat je op alle vlakken goed scoort en aankopen bij jou veilig en vlot verloopt.

Tijd om te betalen

Wanneer je klant een betaling uitvoert, hecht hij belang aan een aantal zaken. Ten eerste is vertrouwen een essentieel element, maar ook betaalgemak en vlotheid zet je best hoog op je prioriteitenlijstje. Met een all-round betaalpartner onder de arm heb je een slimme flexibele checkout plugin die naadloos aansluit bij je huisstijl en de feel van je webshop. Snelle laadtijden, (betaal)gegevens onthouden en een bevestiging van bestelling achteraf zijn standaard verwachtingen van je klant. Vergeet niet dat de concurrentie online bikkelhard is en je hard moet werken om klantenloyaliteit op te bouwen.