Mijnaankoop
Image default
Woningen

Matrassen: soorten en hun voor- en nadelen

Een goede nachtrust is erg belangrijk. Je bed en matras spelen een belangrijke rol. Er zijn veel matrassen op de markt, vaak technisch omschreven. We geven een overzicht en lichten de voor- en nadelen toe zodat u een weloverwogen keuze kunt maken. Het materiaal dat wordt gebruikt om de matras te maken is belangrijk, maar in elk materiaal heeft de matras zijn voor- en nadelen. Alle materialen kunnen in principe voldoende ondersteuning bieden. Ga voor het kopen op de matras liggen.

Latex matras

Het latex matras is gemaakt van schuimrubber. Dit materiaal heeft bijna geen tegendruk en heeft een goede thermische isolatie. Deze matrassen hebben meestal een oppervlakteprofiel waardoor de drukpunten op je lichaam in de matras wegzakken. Dit zorgt voor de natuurlijke houding van de wervelkolom. Bij het kiezen is het belangrijk om te weten of het natuurlijke of synthetische latex is. De kwaliteit van natuurlijke materialen is veel beter, maar ook duurder.

Polyether matras

Deze matrassen zijn gemaakt van polyurethaanschuim en de kwaliteit is meestal twijfelachtig. Deze matrassen zijn meestal hard en de vochtdoorlatendheid is niet optimaal. Deze matras kan kuilen vormen. Deze matrassen zijn meestal de goedkoopste op de markt.

Koudschuimmatras

Deze matrassen zijn meestal elastisch. Ze ademen goed en hun lichaamsvloeistoffen worden soepel afgevoerd. Ze bieden een uitstekende ondersteuning en een hoog ligcomfort. Deze matrassen gaan ook lang mee.

Pocketveringmatras

Deze matras bestaat uit stalen veren die onafhankelijk van elkaar kunnen bewegen. Vochtverwijdering werkt het beste, maar het ligcomfort kan variëren. Hierbij speelt het materiaal van de drukverdeler een belangrijke rol. De levensduur van pocketveren van elektrogehard staal is langer dan bij andere varianten. Prijzen variëren sterk.

Binnenveringmatras

Dit zijn meestal heel eenvoudige matrassen. Deze matrassen zijn gemaakt van metalen veren en de dikte van de staaldraad heeft een grote invloed op de prijs en levensduur van de matras. Hoe dikker de veer, hoe harder de matras aanvoelt. De luchtcirculatie is erg goed. Omdat er geen verschillende gebieden zijn, is de ondersteuningscapaciteit van dergelijke matrassen beperkt.

Traagschuim matras

Dit is het meest innovatieve matras. Traagschuim matrassen bestaan ​​uit schuim met traag geheugen (traag schuim of traag schuim). Dit schuim probeert niet direct onder belasting zijn oorspronkelijke vorm te herstellen. Dit zorgt voor een merkbare drukval op het lichaam. Deze matras zorgt ervoor dat je natuurlijke houding wordt ondersteund, waardoor je dieper en rustiger slaapt.

https://be.propenda.com/keyword/slaapkamer-te-koop.html