Mijnaankoop
Image default
Huishoudelijk

Redenen en oplossingen waarom jouw wasmachine niet centrifugeert

Centrifugeren is een van de meest intensieve wasprogramma’s voor de wasmachine. De trommel van de wasmachine draait op meer dan 1400 toeren en soms zelfs wel 2000 toeren om het water uit de was te drukken. Er is dan ook niets zo vervelend als een wasmachine die niet centrifugeert en zorgt voor een natte was. Gelukkig zijn er een aantal redenen aan te wijzen waarom dit vaak het geval is, en evenzoveel oplossingen. Laten we dus beginnen.

De filterpomp van je wasmachine is verstopt

Allereerst kan het filter bij de pomp verstopt zijn. Dit is bij lange na het meest voorkomende probleem bij een wasmachine die niet altijd centrifugeert. Dit probleem los je snel zelf op zonder enige technische kennis. Het enige dat je hoeft te doen is het witte klepje aan de voorkant van je wasmachine te openen. Trek daarna de afvoerslag naar buiten. Pak een emmer en een handdoek. Leg nu de afvoerslang in de emmer en laat het water uit je wasmachine lopen. Wanneer er geen water meer in de je wasmachine zit is het tijd om voorzichtig met je vingers aan de schoepen te voelen. Kijk daarbij of je ze volledig rond kunt draaien. Lukt dat niet, dan zit er iets in en moet je dat met je vingers eruit halen.

Wasmachine centrifugeert niet bij weinig was

Dit is vaak een typisch gevalletje van onbalans in de wasmachine. Wanneer de wasmachine niet centrifugeert bij weinig was kan het zijn dat het wasgoed in de knoop zit waardoor het slecht verdeeld zit. Verdeel het wasgoed over de trommel en controleer of de wasmachine nu wel centrifugeert.

De trommel van je wasmachine draait niet meer

Heb je de stekker van je wasmachine in het stopcontact en kan je het display van je wasmachine aflezen of zie je ergens een lampje branden? Dan weet je zeker dat er stroom op zit en dat dat niet het probleem is. De trommel draait helaas alleen niet. In dit geval is het bijna zeker weten zo dat de koolstofborstels versleten zijn. Koolstofborstels van je wasmachine kan je best zelf vervangen, maar je moet wel even weten wat je doet. Haal altijd eerst het stroom van de wasmachine af voor je de wasmachine open schroeft. Kom je er niet uit? Neem dan contact op met de landelijke WitgoedReparatieCentrale. Zij sturen snel een wasmachine monteur zodat jouw probleem meestal al binnen 24 uur verholpen is.

Voor meer info :