Mijnaankoop
Image default
Aanbiedingen

Gezonde bedrijven coderen

Coderen is voor elk bedrijf van groot belang. Voor kleinere bedrijven is het coderen van informatiestromen minder belangrijk dan voor grotere bedrijven, omdat de informatie bij kleinere bedrijven simpeler is dan bij grote bedrijven. Maar kleinere bedrijven hebben wel baadt bij als informatie gecodeerd is.
Coderen wordt gedaan met een codeersysteem. Een codeersysteem is een systeem dat ervoor zorgt dat de juiste informatie op het juiste moment op de goede plek komt tegen zo laag mogelijke kosten. Zo zorgt een codeersysteem ervoor dat dingen beter lopen in een bedrijf waardoor er minder dingen verkeerd gaan omdat alle informatie op de juiste tijd op de juiste plek komen en zo op elke plek de goede informatie voorhanden is.
Een bekend voorbeeld van een codeersysteem is de barcodes in de supermarkten. Elk product in de supermarkt heeft een unieke barcode. Deze barcode maakt het mogelijk om op elk moment te zien waar producten in de supermarkt liggen. Ook is het met deze barcodes mogelijk om de voorraad aan de kassa’s te koppelen, waardoor het makkelijker wordt voor de supermarkt om de producten af te rekenen. Het hebben van deze barcodes vereist alleen wel een investering. Om een dergelijk systeem te implementeren hoef je alleen een barcode printer te worden aangeschaft, zodat barcodes kunnen worden geprint.
Een dergelijk systeem is in bijna elk bedrijf mogelijk. Bijna elk bedrijf heeft een voorraad en een voorraad heeft altijd het gevaar dat er dingen door elkaar raken. Met een codeersysteem voorkom je dat voorraad door elkaar kan raken en zorg je ervoor dat dingen niet meer kwijtraken. Op deze manier voorkom je verspillingen. Deze structuur kan je op verschillende manieren in de voorraad en in de rest van het bedrijf implementeren. Zo kun je met het gebruik van een kabel printer, een hot foil printer en andere printers geld besparen in een bedrijf.

Voor meer info : http://www.kba-metronic.com/nl/