Mijnaankoop
Image default
Sport

Vanaf welke leeftijd kan ik mijn kind op een zwemles sturen in Aalst?

Springt je kind regelmatig het water in terwijl hij/zij eigenlijk nog niet kan zwemmen? Dan is het misschien een goed idee om je kind op een zwemles te sturen. Bij Swimcool in Aalst en omstreken, kan je al vanaf de leeftijd van 3,5 jaar terecht voor een zwemles. Deze organisatie focust zich vooral op zwemlessen voor kleuters in Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen en Vlaams-Brabant. Je kind leert er kennis maken met het water en kan op zijn eigen tempo uitgroeien tot een echte zwemkampioen. Bekijk op hun website het volledige aanbod aan zwemlessen en sportkampen.

Welke leeftijdsgroepen zijn er?

Deze organisatie maakt tijdens hun zwemles in Aalst en omstreken een opsplitsing in leeftijdscategorieën en kunnen. Elk niveau heeft wel zijn eigen minimumleeftijd. De jongste groep start vanaf 3,5 jaar. Zij leren wennen aan het water door kleine spelletjes. De volgende groep leert dan weer echt overleven in het water. Deze groep start vanaf 4 jaar. In deze groep wordt er echt opgebouwd en krijgen de kinderen hun eerste zwemervaring. Daarna kunnen ze verder groeien door hun eigen brevetten te behalen. Ze leren onder andere rugcrawl aan vanaf 4,5 jaar en de oudste groep vanaf 5 jaar, focust zich volledig op schoolslag. Op die manier kunnen je kinderen al op een jonge leeftijd de eerste zwemtechnieken en ga jij altijd met een gerust hart naar de zee of een zwembad.

Schrijf je kind in voor één van deze lessen

Zindelijke kinderen van de peuterklas tot het eerste leerjaar zijn welkom Bij Swimcool. Schrijf je kind in via hun website en selecteer de juiste leeftijdscategorie. Weet je niet goed voor welk niveau van zwemles je je kind het best inschrijft in Aalst of heb je nog andere vragen dan kan je altijd e-mailen naar hun hoofdkantoor in Geraardsbergen. Zij helpen je met plezier verder en bezorgen je kind een hoop waterplezier.

https://swimcool.be/