Mijnaankoop
Image default
Financieel

Verantwoord lenen doe je door je lening te berekenen

Een van de beste manieren om verantwoord te lenen is door eerst je lening te berekenen. Maar hoe kun je dat het beste doen en wat zijn andere tips om verantwoord te lenen? Een risico van lenen is dat je achteraf vastzit aan vaste termijnen. Verantwoord lenen betekent dat je als je een lening afsluit weet dat je deze op tijd zult kunnen terugbetalen en niet in meer financiële problemen komt.

Weet wat je moet afbetalen door je lening te bereken

Eén van de beste manieren om erachter te komen hoeveel je zult moeten afbetalen aan je lening is door je lening te berekenen. Veel websites en leningverstrekkers hebben een ingebouwde rekenmachine op hun website waar je kunt invullen hoeveel je gaat lenen en in welke periode je gaat terugbetalen. Zo kun je zien hoeveel je per maand kwijt zult zijn in je maandelijkse betalingen.

Een budget gebruiken

Nadat je je lening hebt berekend kun je beginnen met plannen. Aangezien je weet hoeveel je maandelijks kwijt bent aan je lening, kun je een budget opstellen en je enkele maanden aan dat budget houden. Zo weet je dat je zeker de betalingen kunt voldoen en kun je enkele maanden alvast sparen. Zo kun je als je onverwacht in de problemen raakt wel nog altijd je lening terugbetalen.

Leen alleen het nodige

Veel mensen maken de fout dat als ze een lening afsluiten ze direct meer lenen dan nodig is. Ze denken als ze toch al lenen kunnen ze net zo goed een beetje meer lenen. Doe dit niet! Een ding waar je altijd rekening mee moet houden is dat lenen altijd geld kost. Dus leen alleen wat je nodig hebt en als je het niet nodig hebt, dan spaar eerder.

LET OP, GELD LENEN KOST OOK GELD.

https://www.mozzeno.com/nl/persoonlijke-lening/simulatie/