Mijnaankoop
Image default
Tuin en buitenleven

Welke voordelen heeft een tuinpomp in de winter?

Een tuinpomp, ofwel een beregeningspomp genoemd, is sterk aangeraden om in de warmere periodes van het jaar in gebruik te nemen. Maar in de koudere periode, zoals de winter, wordt er vaak geen rekening mee gehouden. In landen als België en Nederland wordt het verwacht dat het zal gaan vriezen in de winter. Een tuinpomp is niet altijd bestendig tegen vorst. Zorg er daarom voor dat je de tuinpomp in het najaar winterklaar maakt om mogelijke schade te voorkomen. In het voorjaar daarentegen, is een tuinpomp om meerdere redenen een zeer sterke aankoop. Wil jij ook een tuinpomp kopen?

Verplaatsen van water

Met een tuinpomp is het mogelijk om water op te halen bij een plaatselijke bron zoals het kaneel of een meer. Dit water wordt dan gebruikt om de tuin mee te sproeien. Op deze manier bespaar je niet alleen veel geld, maar ook is het goed voor het milieu. Hierdoor hoef je geen kraanwater te gebruiken om de bloemen water te geven, natuurlijk water is hier veel beter voor. Kraanwater kan kalk bevatten, wat de planten niet fijn vinden. Verder laat natuurlijk water geen sporen of witte kalkkringen achter. Jaarlijks worden er duizenden liters water gebruikt aan het sproeien van de tuin. Door bewust te kiezen voor een tuinpomp kun je een steentje bijdragen aan het beschermen van het milieu.

Mobiel

Verder is een tuinpomp mobiel. Dit betekent dat je hem overal in de tuin kan plaatsen, vaak zit hier een aansluiting bij die ongeveer 7 meter lang is. Dat is met name handig als je hem in de winter wilt opbergen om deze te beschermen voor onnodige schade. Er zijn verschillende soorten pompen, ieder met een andere functie. Er is onder andere een pomp om een overstroomde kelder te legen, om water uit een regenton te halen, of een pomp die meerdere functies heeft en het bijna allemaal kan. Let daarom goed op dat je de pomp kiest voor de functie waar jij naar op zoek bent.