Mijnaankoop
Image default
Marketing

Alles wat je wilt weten over SEO

SEO is een begrip dat je misschien nog niet veel vaker hebt gehoord. En zo wel, dan kan het zomaar eens zijn dat je niet precies weet wat het begrip inhoudt. In deze tekst gaat het over het begrip SEO en alles wat er mee te maken heeft. Na het lezen van deze tekst weet je dus wat meer over het begrip SEO. Het gaat onder andere over SEO marketing. In de eerste alinea hieronder gaat het daarover. SEO zelf staat voor ‘Search Engine Optimization’. Dit heeft te maken met het optimaliseren van de vindbaarheid van je site bij zoekmachines, zoals bijvoorbeeld bij Google. Door je SEO op orde te hebben, ben je gemakkelijker te vinden door je klanten. Op deze manier kan je ook nieuwe klanten krijgen. Dit kan je doen door goed gebruik te maken van titels, content, en linkbuilding.

 

Wat houdt SEO marketing precies in?

SEO marketing heeft te maken met online marketing; het behalen van omzet of transacties voor je online site. Het heeft ook veel te doen met het maken van reclame. Dit kan je allemaal zelf doen voor je website of applicatie, maar je kan ook een SEO marketing bureau inschakelen, dan doen zij het marketing werk voor je. Zij werken dan met een marketingplan, en et cetera. Deze marketeers zorgen er dan voor dat jouw website of applicatie gevonden wordt bij nieuwe, en al bestaande klanten. Op die manier wordt je site of applicatie bekender, en wordt je site vaker bezocht, wat er weer voor kan zorgen dat je meer omzet maakt, mocht je bijvoorbeeld een winkel hebben.

Maar let op: een SEO marketing bureau doet alleen het SEO werk voor je; ze zorgen er dus onder andere voor dat je site beter te vinden is. Ze zullen zich waarschijnlijk weinig bezighouden met je bekendheid op sociale media. Dus je platformen op bijvoorbeeld Instagram, Twitter of YouTube, zullen weinig tot niet worden aangeraakt.

 

Waarom zou je het SEO werk uit handen geven?

Het inhuren van een SEO marketeer kost natuurlijk geld. Hoeveel, dat ligt aan wat ze precies allemaal voor je doen. Maar geld is natuurlijk geld, en als je dat kan besparen, is dat altijd goed meegenomen. Toch is het wel handig en nuttig om na te denken over het inhuren van professionals op het gebied van SEO, omdat als je alles zelf moet doen, je lang bezig bent. Het aannemen van een eigen SEO team kost misschien zelfs nog meer tijd en geld dan als je het werk uit handen geeft. De vraag is natuurlijk ook of je überhaupt wel veel wilt doen aan SEO, maar zoals hierboven is vermeld, kan het je nieuwe klanten opleveren. Misschien wel zelfs heel veel nieuwe klanten. Het is natuurlijk altijd wel een dingetje of je er veel profijt van gaat hebben als je een SEO marketeer inhuurt, maar, laten we eerlijk zijn, bij heel veel zaken zit er een risicofactor vast aan de desbetreffende zaak. Zeker als het gaat om business gerelateerde zaken.

 

https://www.digitalnewsgroup.com/nl/seo/