Mijnaankoop
Image default
Marketing

De beste gaming setup voor gameliefhebbers

Als je erg van gamen houdt, is het erg leuk om een gaming pc te hebben. Je zult je misschien afvragen wat het verschil is van zo’n gaming pc met een normale computer. Het grote voordeel van een gaming pc is dat deze speciaal is gemaakt om games op te kunnen spelen. Bij een normale pc kan bijvoorbeeld de rekenkracht, de kracht van de processor of het RAM-geheugen niet voldoende zijn om games op te kunnen spelen, waardoor de computer vast kan lopen, wat natuurlijk erg vervelend is als je een game wilt spelen. Op webpagina’s worden tegenwoordig erg veel gaming pc’s aangeboden. Het kan dan lastig zijn om de juiste keuze te maken. Het is handig om voor jezelf na te gaan hoe je de gaming pc wilt gaan gebruiken. Elke game vraagt namelijk weer andere eisen aan de pc en ook is de soort pc die je nodig hebt afhankelijk van hoe intensief je de computer wilt gaan gebruiken.

Je kunt een gaming pc zelf samenstellen

Het grote voordeel is dat je tegenwoordig de mogelijkheid hebt tot zelf een gaming pc samenstellen. Dit houdt in dat je zelf elk onderdeel van de gaming setup kunt kiezen, om zo een setup te creëren die helemaal bij jou als gamer past. Welke onderdelen komen hier dan bij kijken? Ten eerste heb je als basis de gaming kast zelf, welke kan variëren in grootte. Verder is de monitor, het scherm zelf waarop je kijkt, ook erg van belang, net als het toetsenbord en de muis. Naast deze zichtbare onderdelen zijn er natuurlijk ook erg veel onderdelen die in de gaming pc verwerkt zitten. Je kunt hierbij denken aan de videokaart, die de kwaliteit van de beelden bepaald, of de processor. Tot slot kun je ook voor verschillende soorten harde schijven, werkgeheugen en voeding kiezen. 

Als videokaart kun je voor rtx 3060 kiezen

Eén van de opties voor een videokaart is de rtx 3060. Deze videokaart is relatief nieuw en is uitgebracht in februari 2021. Zoals gezegd bepaald de videokaart de kwaliteit van de beelden in de game. De keuze van de videokaart hangt af van het budget dat je wilt besteden en de soort games die je wilt spelen. Een betere kwaliteit videokaart kan namelijk soms best duur zijn. De rtx 3060 videokaart valt onder de mid-range videokaarten en is erg zuinig. Verder is het videogeheugen 12 GB en is de prijs-kwaliteit verhouding goed. De adviesprijs is 349 euro. Ook is de rtx 3060 sneller dan zijn voorgaande varianten, namelijk 30% sneller dan de rtx 2060 en 2 keer zo snel als de rtx 1060. 

Refurbished gaming computers van kwaliteit

Refurbished producten zijn producten die al door een andere gebruiker gebruikt zijn en hierna gecontroleerd en eventueel gerepareerd worden. Hierna wordt het product opnieuw te koop aangeboden. Het gaat dus eigenlijk om een tweedehands product. Refurbished producten worden voor verkoop eerst uitvoerig getest en vaak wordt er ook een nieuwe besturingssoftware op geplaatst. Het voordeel is dat de producten tegen erg goede prijzen aangeboden worden, terwijl de kwaliteit nog steeds erg goed is, onder andere doordat er een recente besturingssoftware op is geplaatst. In de meeste gevallen zit er zelf ook nog garantie op de producten. De meeste websites die game computers aanbieden, hebben vaak ook refurbished gaming computers for sale, dus is het zeker de moeite waard om hier naar te kijken!

 

https://www.lalashops.nl/elektronica/elektronica-nieuw/computers/gaming-computers/