Mijnaankoop
Image default
Internet marketing

Hoe u advertenties op Instagram instelt via uw Facebook-advertentie-account


Must-read marketing books 2019

Het is gemakkelijk om een ​​Instagram-advertentie te maken: klik gewoon op de knop Promoten in de app en je bent klaar. Maar om een ​​aantal redenen is deze methode niet altijd geschikt voor bloggers, SMM-specialisten en ondernemers. We raden aan om advertentiecampagnes uit te voeren met Facebook – het is effectiever, hoewel het moeilijker lijkt wanneer het voor het eerst wordt ingesteld.

Typen advertentiecampagnes op Facebook en Instagram

Om te bepalen wat de beste manier is om een ​​advertentie te lanceren, moet u het doel van de advertentiecampagne achterhalen. Verschillende doelen kunnen worden bereikt met de knop “Promoten” op Instagram en via het Facebook-advertentie-account.

Hoe Instagram-berichten te promoten

Met de knop Promoten in de Instagram-app kun je alleen adverteren voor een gepubliceerde post of verhalen. Dit betekent dat organische weergaven en reacties zullen samenkomen tot advertentieweergaven, waardoor het moeilijk is om de impact van een advertentie rechtstreeks te meten.

De gepromote post is geoptimaliseerd voor likes, reacties, cross-posts of naamsbekendheid. Dienovereenkomstig kan deze advertentie veel likes voor de post, berichten van klanten naar de messenger en zelfs siteverkeer genereren. Daarnaast een vrij eenvoudig opstartalgoritme. Maar als je hoofddoel niet leuk is, dan eindigen in feite de voordelen van de methode daar.

Waarom is adverteren via het Facebook-account goed:

Geoptimaliseerd voor app-installaties, websiteconversies, videoweergaven, winkelbestellingen en meer.

Keuze uit verschillende advertentieplaatsingen: bijvoorbeeld Instagramverhalen, Instagram-feed, Facebook in de rechterkolom naast de nieuwsfeed, Messenger, instant-artikelen en Audience Network.

Uitgebreide selectie van advertentiedoelen: aanwezigheid, conversies en leadgeneratie.

Controle over creativiteit. U kunt bijvoorbeeld een advertentie maken met een carrousel, u kunt een advertentie maken met verschillende varianten van afbeeldingen en met teksten in verschillende talen.

Hoe u uw Instagram- en Facebook-advertenties opnieuw kunt targeten

Geavanceerde targetingopties: u kunt niet alleen interesses, leeftijd en geslacht kiezen, maar ook complexere ontwerpen toepassen, vergelijkbare doelgroepen creëren, remarketing gebruiken, enzovoort. De bovenstaande punten kunnen niet worden gedaan via de knop Promoten op Instagram. In het geval dat u zich moet concentreren op het vergroten van de naamsbekendheid. Publicatiepromotie is een geweldige manier om uw zichtbaarheid te maximaliseren en uw publiek op te bouwen.

Bepaal uw dagbudget. Het hangt in de regel af van het gekozen doel en hoe lang je bereid bent op het resultaat te wachten.

Als uw taak bijvoorbeeld vertoningen is, heeft een campagne met één advertentiegroep mogelijk een minimum dagbudget van € 1. Maar voor een campagne die feedback van het publiek vereist (betrokkenheid, het invullen van leadformulieren), minimaal $ 5-10 per dag per campagne.

Voor leadvormende campagnes en alle laagfrequente evenementen (app-installaties, enz.) Is, volgens de aanbeveling van Facebook, $ 20 tot $ 40 per dag nodig (afhankelijk van de valuta waarin het account zich bevindt).

De praktijk leert dat om leads te genereren volgens ons voorbeeld, u kunt beginnen met budgetten van $ 5 tot $ 10, maar als dat minder is, kunnen trainingscampagnes worden uitgesteld. En daardoor zal het gewenste resultaat ook niet snel zijn. Dit item kan in ieder geval tijdens de advertentiecampagne worden aangepast.

In tegenstelling tot het uitvoeren van advertentiecampagnes via de Instagram-app, kunt u met Facebook campagnes maken met meerdere doelgroepen en verschillende creatieve opties.

 facebook and instagram marketing

https://marketingbook.shop/