Mijnaankoop
Image default
Mode en Kleding

Verschillende soorten leren laptoptassen

Als je van een retrolook houdt en het uiterlijk van voormalige schooltassen wilt nabootsen, vind je ook businesstassen van schapen- en geitenleer. In dit geval zul je een hogere investering moeten verwachten, maar je zult een unieke tas hebben. Nog specialer zijn alleen reptielen- en visleer, die samen met de schubben een bijzonder patroon op de laptoptas oproepen. Hoewel visleer een afvalproduct van de visindustrie is en niet erg duur, moet je dieper in je tas graven als je krokodillen-, slangen- of hagedissenreptielenleer gebruikt. Vooral deze modellen worden vaak nagemaakt, dus je moet voorzichtig zijn met het kopen ervan.

Als je van dieren houdt en de huid van een dood dier niet mee wilt nemen, kun je ook gebruik maken van imitatieleer. Er zijn slechts enkele kleine verschillen in het uiterlijk, die pas bij nadere beschouwing aan het licht komen. Je moet echter wel een aantal concessies doen op het gebied van stabiliteit en duurzaamheid, want imitatieleer komt nooit in de buurt van de kwaliteit van echt leer. Toch biedt het een geweldig alternatief voor echt leer en dient het net zo goed als een laptoptas.

Zodra je een leren laptoptas wilt kopen, moet je overwegen of je glad of suède leder wilt. Glad leer is de glanzende versie, die relatief glad is en slechts enkele poriën in de huid heeft. Suèdeleer daarentegen heeft kleine vezels die zorgen voor een fluweelachtig oppervlak. Als je met je hand over het suède leder gaat, zul je een verschil in kleur opmerken en kun je het merkteken achteraf nog steeds zien. Beide soorten leer hebben positieve en negatieve aspecten, zodat de beslissing steeds meer afhangt van je verbeelding.

Glad leer is in principe de bovenzijde van de huid, die voor het looien onthaard wordt – als er een huid beschikbaar is. Daarna wordt de huid gestabiliseerd en duurzaam gemaakt met verschillende bruiningsmiddelen. Achteraf kun je nog steeds poriën, huidstructuren of andere subtiliteiten zien, zodat de naam glad leer niet helemaal recht doet aan de conditie ervan. Vooral bij reptielen- of visleer kun je de schubben nog zien, die ook nog eens glad aanvoelen.