Mijnaankoop
Image default
Zakelijk

Motiveer je werknemers

Heel veel mensen zien resultaat en gezelligheid als twee aparte delen van een bedrijf, maar kan het niet hetzelfde zijn. Veel bedrijven zijn druk met geld en resultaat. Heb je er wel is over nagedacht dat dit een verkeerde beredenering is? Stel je nou eens voor het resultaat verbeterd doordat je het gezellig hebt. Gezelligheid zorgt voor een stijging in de arbeidsproductiviteit en continuïteit. Geld moet het resultaat zijn van gezelligheid en een goed bedrijf, niet de doelstelling. Je moet het natuurlijk wel in je hoofd houden dat je positief eindigt onderaan de streep, maar door daar teveel op te mikken kan het averechts werken.

Als ondernemer verwacht je veel van je personeel. Wie goed doet, goed ontmoeten is een gezegde die natuurlijk ergens vandaag komt. Als jij de juiste keuzes maakt en goed bent voor je personeel zullen zij ook goed zijn voor jou. Het is belangrijk dat ze met een goed gevoel naar hun werk komen en de kans krijgen voor zelfontplooiing. Het is slim om je personeel vrijheid te geven, een goede kop koffie te bieden en veel aandacht te geven. 

De arbeidsmarkt wordt steeds transparanter. Werknemers kunnen zelf steeds meer inzicht krijgen in hun loon met behulp van een loonwijzer. Deze factoren hebben ook invloed op de werkgever. Je moet sowieso eerlijk zijn tegen je personeel, maar nu wordt je er ook op afgestraft als je een leugen voor eigen best wil doet.

Als werkgever kan je het jezelf makkelijk maken door gebruik te maken van online urenregistratie. Doordat wetten en regels constant veranderen ne je personeel tegenwoordig flexibel is heb je. Hiernaast zorg je ervoor dat je werknemers meer inzicht hebben in de uren die zij gemaakt hebben. Zo heb je hier minder omkijk naar als werkgever en weet je zeker dat het personeel blij is. Hiernaast voelt je personeel zich gewaardeerd.

Voor meer info : http://www.cbbs.nl/