Mijnaankoop
Image default
Financieel

Tips om te bezuinigen

De prijzen rijzen de pan uit. Als het niet aan de benzine pomp is, dan is het wel aan de kassa bij de supermarkt. Gelukkig kun jij zonder heel veel moeite te doen op tal van manieren geld besparen. In deze blog vertellen wij jou kort maar krachtig waarop jij maandelijks kan besparen.

Hou het overzicht

Zorg er ten eerste voor dat jouw financiën overzichtelijk blijven. Open je bankrekening en noteer wat al je vaste lasten zijn. Scroll voor de zekerheid wat verder terug dan één maand. Sommige rekeningen hoeven niet perse maandelijks te worden betaald. Zo kan de autorijtuigenbelasting ook per kwartaal worden afgeschreven. Wanneer je eenmaal al je vaste lasten op papier hebt staan, kijk je naar je inkomsten. Noteer je inkomsten naast je uitgaven en bereken het verschil.

Waar geef je je geld aan uit

Nu je een duidelijk overzicht hebt van je in- en uitgaven, kun je je uitgaven eens grondig analyseren. Boodschappen doen is ook een vorm van een vaste last. Probeer hier eens op te bezuinigen als je dat nog niet doet. Koop minder niet-noodzakelijke dingen zoals snoep, chips ,frisdrank en andere lekkere dingen die je niet perse nodig hebt. Kies vaker voor gezond. Wat ook helpt, is om wekelijks jouw boodschappen in huis te halen in plaats van dagelijks.

Bespaar op je energierekening

De energierekening is één van de grootste kostenposten voor huishoudens. Dat is gelijk goed nieuws, want hier kun je ook goed op besparen. Als je bewuster omgaat met het aanzetten van de verwarming, bespaar je de nodige eurootjes. En kook eens wat vaker grotere maaltijden die je een dag later opwarmt. Voor huiseigenaren is het isoleren van je woning het overwegen meer dan waard. Je bespaart na de isolatie flink op je energierekening en je huis zal er tegelijkertijd van in waarde stijgen.

Check tarieven en kortingen van andere energieleveranciers

Met het overstappen van energieleverancier kun je niet alleen geld besparen, het kan je ook geld opleveren. Veel leveranciers geven een welkomstbonus in de vorm van een korting. Op websites zoals die van www.gaslicht.com heb je een mooi overzicht van alle voordelige energieleveranciers inclusief hun tarieven en kortingen.

Check je abonnementen

Kijk ook eens met een kritische blik naar al je abonnementen. Maak je er gebruik van? Zijn ze het welwaard? Als je echt geen afstand wil doen van bepaalde abonnementen, kijk dan eens of je een zelfde abonnement elders goedkoper kan afsluiten. Een overzichtelijke site waar je allerlei maandelijkse lasten met elkaar kan vergelijken is die van www.poliswijzer.nl. Veel succes met besparen!