Mijnaankoop
Image default
Sport

Het belang van de eerste leg

Het belang van de eerste leg

Bij darten draait alles om het winnen van de legs. Met het winnen van de legs kan je uiteindelijk de wedstrijd naar je toe trekken. Het is dan ook noodzaak om je voor elke leg weer op te laden en het beste uit jezelf naar boven halen. Trek de juiste dartkleding aan en gebruik je gewenste dartpijlen en flights. Daarmee kan je direct goed aan de wedstrijd beginnen.

Soms wordt de eerste leg nog wel eens onderschat. In onze ogen is de eerste leg echter één van de belangrijkste, zo niet de belangrijkste leg. Bij darten is het namelijk een kwestie van vorm. Het is van groot belang dat je in de juiste flow komt in een wedstrijd. Dat geldt met name als de wedstrijd uit een behoorlijk aantal legs bestaat.

Als je in dat geval de eerste leg goed gooit, kan je in die goede flow blijven. Als je de eerste leg echter dramatisch gooit, begin je de wedstrijd direct met een strijd tegen jezelf. Onderschat daarom de eerste leg nooit en probeer die direct naar je toe te trekken. Je kan dan in de flow komen, waarmee je uiteindelijk de overwinning kan pakken.

Ook kan je in de eerste leg direct een signaal afgeven aan je tegenstander. Je tegenstander kan enigszins verschrikt zijn door jouw sterke eerste leg. In dat geval kan je direct ‘doorpakken’.

Uiteraard valt en staat een hele wedstrijd met je Bull’s dartpijlen. Je materiaal moet in optima forma zijn, zodat je de beste resultaten kan behalen. Dat geldt voor je dartpijlen, maar ook voor bijvoorbeeld je dartkleding. We kunnen derhalve stellen dat de voorbereiding op je wedstrijd én de eerste leg van groot belang zijn.

 

Voor meer info : https://dartsplaza.nl