Mijnaankoop
Image default
Huishoudelijk

Kiezen voor de juiste elektrische boiler

Overweeg je om een elektrische boiler aan te schaffen? Een elektrische boiler moet natuurlijk zo min mogelijk energie verbruiken. Het is daarom belangrijk dat je kiest voor een boiler met de juiste inhoud. Je moet dus kiezen voor een elektrische boiler die past bij de hoeveelheid warm water die er dagelijks wordt gebruikt. De capaciteit (de inhoud van de boiler) moet voldoende zijn om te kunnen voldoen aan je behoefte aan warm water. De inhoud van de elektrische boiler is dus afhankelijk van het watergebruik. Je kunt de benodigde inhoud van de boiler berekenen. Hoe? Door het geschatte waterverbruik te delen door 2,5. Gebruik je bijvoorbeeld 125 liter warm water per dag? Dan heb je een boiler nodig met een inhoud van 50 liter.

Kies een energiezuinige boiler

Natuurlijk kies een energiezuinige elektrische boiler. Elektriciteit wordt immers steeds duurder. Het is niet moeilijk om een energiezuinige boiler te herkennen. Ook boilers zijn immers voorzien van het welbekende energielabel. Zijn elektrische boilers stroomvreters? Die vraag kan ontkennend worden beantwoord. Moderne elektrische boilers zijn uitstekend geïsoleerd. Deze boilers hebben een minimaal energieverlies. Ook door gebruik te maken van energiezuinige verwarmingselementen kan veel stroom worden bespaard. Wil je een energiezuinige elektrische boiler aanschaffen? Let dan goed op het energielabel. Een elektrische boiler met een laag (slecht) energielabel is slecht geïsoleerd, met als gevolg dat er veel elektriciteit moet 

worden gebruikt om het water in de boiler op temperatuur te houden. Koop daarom een energiezuinige elektrische boiler met een A of B-label.

DAT elektrische boilers

Op zoek naar een energiezuinige boiler? Een goed geïsoleerde boiler met energielabel A of B? Overweeg dan om een DAT elektrische boiler te kopen. Waarom? Omdat DAT elektrische boilers zowel betrouwbaar als energiezuinig zijn. De fabrikant van de DAT elektrische boilers gebruikt de nieuwste soorten isolatiemateriaal. Dit isolatiemateriaal houdt het water langer warm. Er is dus minder energie nodig om het water op te warmen. Gebruik je dag- nachtstroom? Dan kun je met deze elektrische boilers veel energie besparen. Energiezuinige DAT elektrische boilers zijn leverbaar met een inhoud van 30, 50, 80 of 100 liter. Het vermogen van deze boilers kan ingesteld worden op 800, 1200 of 2000 W. Dat maakt ze ook geschikt om te gebruiken op plaatsen waar je niet veel stroom tot je beschikking hebt.

Mischien bent u nieuwsgierig geworden na dit verhaal en wilt u meer weten? Kijk dan eens op de website van ElektrischeBoiler.EU.

Voor meer info : https://elektrischeboiler.eu/DAT-Elektrische-Boilers