Mijnaankoop
Image default
Auto

Wanneer je auto verkopen?

Je herkent het ongetwijfeld: je wilt iets verkopen, maar weet niet precies welk bedrag je kan vragen. Omdat je te lang wacht, bedenkt de klant zich en is de kans verkeken. Vervolgens heb je spijt dat je niet eerder hebt toegehapt. Veel autobezitters komen in hetzelfde schuitje terecht. Een koper meldt zich, maar biedt bijvoorbeeld een bedrag dat onder de vraagprijs ligt. De verkoper twijfelt, maar wanneer de koper vertrekt blijft hij of zij toch met een schuldgevoel achter. Hoe moet je dat voorkomen? Wanneer moet je jouw auto verkopen?

 

Overweeg elk bod

Om te beginnen is het verstandig om niet te rigide vast te houden aan een vraagprijs. Wanneer je een redelijk bod krijgt, is het vaak al de moeite waard om dat serieus te overwegen. Om ervoor te zorgen dat je niet wordt bekocht, is het wel zaak dat je weet wat de dagwaarde is. Je kunt de auto laten taxeren, maar je kunt ook op internet kijken naar vergelijkbare modellen. Je krijgt dan een idee van de waarde van jouw wagen. Wanneer een koper een bod uitbrengt, kun je die informatie gebruiken om een geïnformeerde keuze te maken. Soms is het de moeite waard om een lager bod te accepteren, als dit toch in de buurt ligt van de dagwaarde. Het is altijd verstandig om je vraagprijs wat hoger in te schieten, zodat je wat ruimte hebt om te onderhandelen. Je kunt dan wat zakken in prijs, zonder dat je daar spijt van krijgt.

 

Rijd niet te lang door

Wil je jouw auto voor een mooi bedrag verkopen? Rijd dan niet te lang door! Hoe ouder de auto wordt, hoe sneller de waarde afneemt. Een auto van een paar maanden oud brengt vaak net iets minder op dan de nieuwprijs, maar na een paar jaar kan die waarde al gehalveerd zijn. Het is dus van belang dat je weet op welk moment je wilt verkopen. Je kunt hier het beste al ruim van tevoren over nadenken. Stel jezelf een bepaald doel, bijvoorbeeld dat je de auto na drie jaar wilt verkopen. Je kunt dan bekijken wat de auto na die tijd waard is. Je kunt ook met je dealer overleggen wat het beste moment is. Er is geen concreet antwoord op de vraag wanneer je jouw auto moet verkopen, maar om het rendement te verhogen is het zaak om niet te lang te wachten om de knoop door te hakken.

 

Verkoop je auto vandaag nog!

Hoe langer je wacht, hoe minder je auto waard is. Het is dus zaak om snel te handelen. Wil jij je auto vandaag nog verkopen? Kijk dan eens op een veilingssite. Daar kun je jouw auto aanmelden voor een korte veiling. Op een site als besteautobod.be duurt de veiling 24 uur, maar dit kan per site verschillen. Nadat de veiling is gesloten ontvang je het hoogste bod in de mail. Je bepaalt helemaal zelf of je dit bod accepteert of niet, maar je weet direct wat je voor je bezit kunt krijgen. Vaak geeft dat extra motivatie om de beslissing te nemen!

Voor meer info :