Mijnaankoop
Image default
Auto

Bedrijfsauto leasen voor korte periode

In de meeste gevallen is een bedrijfsauto leasen voor korte periode duurder dan het leasen van een bedrijfsauto voor de duur van twee, drie of zelfs vijf jaar. Naarmate je dezelfde bedrijfsauto langer leaset wordt het maandbedrag voor het leasen lager. Echter, in bepaalde situaties kan het toch een betere optie zijn om te kiezen voor het leasen van een bedrijfsauto voor korte periode. Deze leasevorm wordt short lease genoemd en biedt je de mogelijkheid om de bedrijfsauto voor slechts enkele maanden tot maximaal een jaar te leasen.

Wanneer een bedrijfsauto leasen met short lease?

Er zijn meerdere situaties te noemen waarin je beter kan kiezen voor het leasen van een bedrijfsauto voor kortere tijd. Zo kan short lease de beste keuze zijn wanneer je een bedrijfsauto wilt leasen voor enkel een bepaald project. Wellicht is er ineens een drukke periode op het werk en is er eigenlijk alleen voor deze drukke periode een extra bedrijfsauto nodig. In dit geval is een bedrijfsauto leasen met short lease uiteraard voordeliger, omdat je de auto niet hoeft te houden voor lange tijd waarin je ook te maken hebt met rustige perioden waarin de auto eigenlijk alleen maar op de zaak blijft staan.

Een bedrijfsauto leasen als beginnend ondernemer

Ook als je net een bedrijf hebt gesticht, of op het punt staat om dit te doen, kan het een slimme keuze zijn om een bedrijfsauto te leasen voor kortere periode. Je weet immers niet zeker of het bedrijf wel zo succesvol wordt als jij van tevoren verwacht. Stel dat het zakelijk mis loopt, dan zit je niet vast aan een lease bedrijfsauto met een langlopend contract waar je aan vast zit. Wanneer de onderneming goed loopt, dan kan je natuurlijk overstappen op een andere leasevorm die financieel voordeliger is voor de lange termijn.

Voor meer info : http://www.bedrijfsautoleasendirect.nl/